Politerno > Україна і світ > Запуск сенсорної кнопки у Раді не передбачено бюджетом на 2020 рік (Документ)

Запуск сенсорної кнопки у Раді не передбачено бюджетом на 2020 рік (Документ)

  • 25 Листопада, 2019
  • 921 Переглядів
  • 0

Бюджет-2020 не передбачає у кошторисі Верховної ради витрати на переобладнання робочих місць народних депутатів.

Про це повідомляє громадський рух “Чесно” з посиланням на Апарат ВРУ.

“Державним бюджетом на 2020 рік і кошторисом Верховної Ради на 2020 рік видатків на технічне переобладнання робочих місць народних депутатів у залі пленарних засідань не передбачено”, – йдеться у відповіді на запит громадських об’єднань.

Зазначається, що під час обговорення проєкту кошторису Верховної Ради на 2020 рік на засіданні регламентного комітету 13 листопада порушувалося питання технічного переобладнання сесійної зали. Однак головна бухгалтерка Управління справами Апарату ВР Лілія Савкова повідомила, що “на наступний рік Мінфін дав нам з капітальних витрат дуже-дуже маленьку суму і лише 9 мільйонів 972 тисячі на здійснення законотворчої діяльності ВРУ”.

Нагадаємо, що на цей момент замість технологічного рішення парламент має намір криміналізувати кнопкодавство – законопроєкт №2148, прийнятий в першому читанні, пропонує карати порушників штрафами в розмірі 51-85 тисяч гривень. Також планують позбавляти мандата за кнопкодавство – це передбачено законопроєктом про зміни до Конституції №1027 президента Володимира Зеленського, який зараз на розгляді в Конституційному Суді.

Читайте також: Негативне ставлення до політики Зеленського з серпня збільшилось вдвічі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE