Politerno > Україна і світ > Свинарчуки до такого не додумались

Свинарчуки до такого не додумались

  • 26 Листопада, 2019
  • 4828 Переглядів
  • 0

«Укроборонсервіс» ремонтує зенітні комплекси у сільській майстерні родичів замдиректора «Укроборонсервісу».

Дочірнє підприємство державної компанії «Укрспецекспорт» – ДП «Укроборонсервіс» орендує для ремонту та модернізації зенітно-ракетних комплексів площі у ТОВ «Укртехсервіс-М» та ПАТ «Укрпроммашсервіс». Фірми пов’язані з родинною заступником директора з питань з виробництва «Укроборонсервіс» Русланом Матіїшеним.

Про це пишуть “Наші гроші”.

При цьому, власна виробнича база «Укроборонсервісу» на вулиці Розсошанській у Києві була досить непоганою. Як і виробничий майданчик, що перебуває на балансі ДП в Шостці (Сумська обл.), цілком міг бути використаний за призначенням без потреби орендувати сільські ремонтні майстерні.

За даним «Прозорро», 27 грудня 2017 року «Укроборонсервіс» прозвітував про укладання угод на зберігання майна до кінця 2019 року. Було укладено угоду з ТОВ «Укртехсервіс-М» на суму 288 тис грн., а також з  ПАТ «Укрпроммашсервіс», вартість цієї угоди склала 497 тис грн.

Було замовлено послуги зі зберігання майна в селі Івниця за сусідніми адресами – провулок Садовий 2 та 2А. раніше за останньою адресою також розташовувалася також Дільниця № 2 передпродажної підготовки ОВТ «Укроборонсервісу».

Це єдині угоди в «Прозорро», які були укладені з згаданими фірмами. Документи від держпідприємства підписав замдиректора Руслан Васильович Матіїшен.

Першим засновником «Укртехсервіс-М» був Василь Матіїшен (1950 р.н.) – батько замдиректора «Укроборонсервісу». Директором фірми був Олег Анатолійович Блажко. Зараз підприємством керує Анатолій Анатолійович Блажко, а її власником є Василь Міняйло, який був директором фірми за часів володіння нею Матіїшена-старшого.

Також йому належить  34% згаданого іншого зберігача державного майна – «Укрпроммашсервіс». Ще 31% акцій належить Матіїшеній Галині Миколаївні (1952 р.н.), яка була прописана в Києві в сусідньому будинку з Матіїшеним-молодшим, зареєстрована як ФОП з діяльності спортклубів та фітнес центрів.

Матіїшена раніше працювала медсестрою в Андрушiвська ЦРЛ (Житомирська обл.), де лікарем працював і Василь Матіїшен.

Також співвласниками компанії є Павло Федорович Поляков (13%) та Поляков Дмитро Павлович (18%). Останній в ЗМІ згадується як заступник директора компанії «Українська бронетехніка». До жовтня 2017 року власником цієї фірми був нинішній директор фірми Олександр Кузьма, а його родич Микола Кузьма в 2014-2015 роках був помічником нардепа Сергія Пашинського, який в парламенті минулого скликання очолював комітет з нацбезпеки та оборони.

«Українська бронетехніка» отримала великі замовлення від Міноборони на постачання Збройним силам бронетехніки та зброї.

В декларації за 2018 рік Руслан Матіїшен вказав 3,18 млн грн. зарплати, 42 тис грн. пенсії, 93 тис грн. процентів та дохід від продажу авто на суму 320 тис грн.  Жодного доходу своєї дружини Людмили Матіїшеної він не зазначив. Також він вказав як свою власність 1,69 млн грн. готівки та депозитів, а ще готівкою $35 тис 21 тис євро.

В січні Руслан Матіїшен був нагороджений президентом Петром Порошенком орденом за «За заслуги» ІІІ ступеня.

Читайте також: Мустафі Найєму дали посаду в “Укроборонпромі”

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE