Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” отримала 30 мільйонів від компаній, які фігурують в кримінальних справах

“Слуга народу” отримала 30 мільйонів від компаній, які фігурують в кримінальних справах

  • 27 Листопада, 2019
  • 1190 Переглядів
  • 0

Партію “Слуга народу” в третьому кварталі цього року на майже 30 млн гривень профінансували компанії, що  фігурують у кримінальних провадженях.

Про це йдеться у розслідуванні “Слідство.Інфо”: “Фінансування “Слуги народу”: понад 30 мільйонів від фігурантів кримінальних проваджень”.

З Єдиного реєстру судових рішень, журналісти дізнались, що фірми “Веб-Ротор”, “Леонол”, “Агро-Ленд”, ФГ “Екопівдень” та “Саквояж-Ют” фігурують у розслідуванні поліції Київської області.

Ідеться про заволодіння пальним на понад вісім мільйонів гривень. За версією слідства, група осіб привласнила і легалізувала чуже майно з допомогою підставних фірм. Цьогоріч улітку під час обшуків в одного з фігурантів поліція виявила печатки кількох десятків компаній. Серед них і тих п’яти фірм, які спонсорували “Слугу народу”. 

Спільного в цих п’яти компаній є те, що їхні засновники з Херсонщини, хоча самі підприємства зареєстровані в інших містах. Крім того, в жодної з фірм не вказаний актуальний номер телефону в реєстрі Мін’юсту. Зв’язатися з ними не вдалося.

Ці фірми пожертвували президенській “слузі” 16,5 мільйонів. Усі вони перерахували партії по 3,3 мільйони гривень.

Підприємства “Агро-Ленд” із Сум та фермерське господарство “Екопівдень” з Миколаївської області займаються вирощуванням овочів. Компанія з Дніпра “Саквояж-Ют” — оптовою торгівлею,  підприємство “Веб-Ротор” з Івано-Франківської області теж займається торгівлею. Київська фірма “Леонол” спеціалізується на торгівлі відходами та брухтом. Вона переказала 3 мільйони гривень.

Загалом журналісти з’ясували, що з липня по вересень 2019-го року бізнес підтримав “Слугу народу” на 80 мільйонів гривень. Більше третини цих грошей надійшло від фірм із сумнівною репутацією. 11 компаній, які профінансували партію у третьому кварталі цього року, фігурують у кримінальних провадженнях.

Читайте також: Які наслідки матиме для “Слуги народу” дуель “темного” і “білого” лицарів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE