Politerno > Актуальна > Труба каже, що голос на аудіозаписах схожий на його, але для експертизи немає оригіналу

Труба каже, що голос на аудіозаписах схожий на його, але для експертизи немає оригіналу

  • 27 Листопада, 2019
  • 1063 Переглядів
  • 0

Директор ДБР Роман Труба припустив, що на опублікованих на Telegram-каналі “Трубу прорвало” аудіозаписах голос схожий на його власний, але, щоб сказати напевно, потрібна фоноскопічна експертиза.

Про це Роман Труба заявив в інтерв’ю LB.ua.

“Моя відповідь наступна: голос схожий. Але чи це мій голос – я не можу сказати. Для цього потрібно провести фоноскопічну експертизу… Голос – схожий на голос директора ДБР Романа Труби, але якщо ми говоримо про ці події (про які йдеться на плівці – ред.), то вони не відбувалися”, – сказав очільник ДБР.

Труба також зазначив, що у випадку експертизи готовий надати зразки голосу. А експертиза може бути призначена, якщо є оригінали записів.

Водночас, за його словами, якби ці оригінали були, не було би потреби викладати записи у Telegram: “Людина передала би оригінал у правоохоронний орган”. 

Труба також повідомив, що кримінальне провадження щодо встановлення прослушки в ДБР розслідує саме Бюро розслідувань, оскільки це “єдиний орган, який хоче дати відповіді на питання, хто встановив незаконні прослуховуючі пристрої в кабінеті директора”.

Нагадаємо, днями стало відомо, що глава ОП Андрій Богдан давав вказівку директору ДБР не чіпати НБУ і “Приватбанк” у зв’язку з приїздом в Україну місії МВФ, а також обговорював з ним провадження стосовно п’ятого екс-президента Петра Порошенка.

Це випливає із запису розмови двох людей із голосами, як у директора ДБР Романа Труби та начальника його патронатної служби Олександра Удовиченка, опублікованій на Telegram-каналі “Трубу прорвало”.

Роман Труба назвав записи, оприлюднені у Telegram-каналі “Трубу прорвало”, провокацією, але відмовився коментувати, чи там звучить саме його голос.

Читайте також: Прослуховувати Трубу могли лише дві структури – експерт

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE