Politerno > Україна і світ > Вітренко прокоментував черговий раунд переговорів із “Газпромом” щодо транзиту

Вітренко прокоментував черговий раунд переговорів із “Газпромом” щодо транзиту

  • 6 Грудня, 2019
  • 833 Переглядів
  • 0

НАК “Нафтогаз” завершив черговий раунд переговорів із російським “Газпромом” в рамках тристоронніх переговорів щодо транзиту газу.

Про це повідомив сьогодні у Facebook виконавчий директор НАК Юрій Вітренко.

Він зазначив, що Єврокомісія попросила сторони обговорити врегулювання питань минулого і поточного Стокгольмського арбітражу, оскільки “Газпром” включає це в “пакет” для переговорів щодо транзиту.

“Щоб продемонструвати свою конструктивність, ми сказали, що ми готові розглядати можливість отримати газ від “Газпрому” у рахунок погашення заборгованості за рішенням минулого Стокгольмського арбітражу. Ми також готові відкликати свої позовні вимоги у новому арбітражі, але тільки якщо буде укладений довгостроковий контракт на транзит, який буде покривати всі витрати, і якщо “Нафтогазу” буде компенсовано невиконання “Газпромом” своїх зобов’язань за поточними контрактами”, – розповів Вітренко.

Також він додав, що наразі українська сторона готова повернутися на тристоронні переговори і розповісти європейській стороні, як пройшло двостороннє обговорення питань.

Нагадаємо, 29 листопада на газових переговорах у Відні представники “Газпрому” нарешті представили свої коментарі до договору про приєднання мереж. Договір “Газпрому” передали ще у вересні, але висловити свою думку про нього вони вирішили тільки зараз.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE