Politerno > Тернопільщина > Що обіцяють чиновники Тернопільській області у 2020 році. Охорона здоров’я

Що обіцяють чиновники Тернопільській області у 2020 році. Охорона здоров’я

  • 17 Грудня, 2019
  • 1517 Переглядів
  • 0

Згідно з Програмою соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2020 рік, пріоритетними завданнями діяльності галузі охорони здоров’я є створення рівних умов доступу до медичних послуг та забезпечення високоякісної медичної допомоги.

У 2020 році продовжуватиметься реформування первинної медичної допомоги. Мережа первинної медичної допомоги має максимально забезпечувати надання якісних лікарських послуг мешканцям і одночасно бути оптимальною та ефективною. Відповідно до реформування медичної галузі основним завданням в області є проведення реформи закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівня надання медичної допомоги.

Для покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я планується забезпечити роботу 19 нових амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, для сімейних лікарів цих амбулаторій придбати 155 автомобілів.

В області планується впровадження телемедичних послуг у сільській місцевості. Впровадження телемедичних послуг у сільській місцевості підвищить ефективність роботи медичного персоналу, прискорить передачу інформації про результати обстежень між різними спеціалізованими клініками без транспортування хворого (особливо у критичних випадках), надасть можливість проводити дистанційні (телемедичні) консультації, лікарські консиліуми (телеконференції) з фахівцями лікувальних закладів незалежно від місця їх розташування, а також забезпечить цілодобовий доступ до архівів у текстовому, аудіо- та відеоформатах (знімки, записи, результати досліджень та оглядів) і надасть можливість проводити навчання та обмін досвідом між лікарями різних лікувальних закладів країни та зарубіжжя шляхом проведення вебконференцій.

Принципово новим підходом до реформування медичної галузі є створення єдиної (інтегрованої) інформаційно-аналітичної системи обліку стану здоров’я громадян України, а також іноземців та осіб без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах, на основі електронної ідентифікації пацієнтів у закладах охорони здоров’я, збору даних профілактичних обстежень з метою подальшого використання в аналітичних, експертних і статистичних системах. Це надасть можливість упорядкувати процеси надання медичних послуг, поліпшить якість і знизить вартість медичної допомоги, та насамперед, покращить управління інформацією у галузі охорони здоров’я.

Окремим і надзвичайно важливим питанням стоїть укомплектування амбулаторій кваліфікованими кадрами, оскільки в області є нестача лікарського персоналу. Для вирішення цієї проблеми органам місцевого самоврядування необхідно забезпечити надання пільгового житла молодим спеціалістам з метою зацікавлення їх залишатись на роботі в сільській місцевості.

У Тернопільському обласному онкологічному диспансері планується запровадити променеве лікування на апараті дистанційної гама-терапії, що дозволить лікувати пацієнтів із злоякісними утвореннями багатьох локалізацій.

Об’єкти галузі охорони здоров’я, на будівництво чи ремонт котрих заплановано пріоритетне фінансування у наступному році:

  • будівництво бункера для встановлення лінійного прискорювача в Тернопільському обласному онкологічному диспансері (77,67 млн грн, з них з держбюджету – 75,7 млн грн);
  • капітальний ремонт відділення анестезіології та інтенсивної терапії з операційним блоком Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні по вул. Академіка Сахарова, 2, у м. Тернопіль (4,683 млн грн, з них з держбюджету – 2,94 млн грн);
  • реконструкція кардіологічного корпусу Микулинецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації по вул. Галицька, 2, у смт Микулинці Теребовлянського району (9,872 млн грн, з них з держбюджету – 6,515 млн грн);
  • капітальний ремонт поліклінічного та стаціонарного корпусів Великодедеркальської районної комунальної лікарні (покращення енергоефективності будівель) з впровадженням енергозберігаючих технологій у с. Великі Дедеркали Шумського району (1,387 млн грн, з них з держбюджету – 1,109 млн грн);
  • нове будівництво спального корпусу на 50 чоловік для учасників АТО із їдальнею та теплим переходом з частковою реконструкцією існуючого корпусу обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації у с. Більче-Золоте Борщівського району (9,829 млн грн, з них з держбюджету – 6,211 млн грн);
  • капітальний ремонт будівель Борщівської центральної комунальної лікарні (утеплення фасадів, заміна вікон) по вул. Степана Бандери, 108, у м. Борщів (коригування) (5,329 млн грн, з них з держбюджету – 4,263 млн грн).

Отож, чекаємо за рік звіту Тернопільської ОДА про виконання Програми у сфері охорони здоров’я.

Читайте також: За перший період мерства Надала площі парків зменшились на 167,2 га, місту завдано збитків майже на $220 млн

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE