Politerno > Україна і світ > Зеленський торгується: пропонується знизити концентрацію землі в одні руки до 10 тисяч га

Зеленський торгується: пропонується знизити концентрацію землі в одні руки до 10 тисяч га

  • 18 Грудня, 2019
  • 1852 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський планує звернутись до комітету з питань аграрної та земельної політики щодо зменшення максимальної норми концентрації землі з 200 тисяч гектарів до 10 тисяч гектарів.

Про це він повідомив під час зустрічі із фермерами на Київщині в середу.

“З самого початку внесли 200 тис га, це дуже багато, до комітету дійшла цифра 20 тисяч, теж багато?”, – запитав президент у фермерів.

Після того як уповноважений президента по земельним питанням Роман Лещенко заявив, що від 1 до 10 тисяч га в с/г формується 3/4 аграрного ВВП країни, Зеленський підтримав нову цифру.

“До 10 тисяч нормально? Давайте від 1 до 10 тисяч розглядати на комітеті, зменшемо цифру. 50 тис , 20 тис було — приберем”, – резюмував Зеленський.

Як відомо, голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що дискусії з питання концентрації землі сільськогосподарського призначення в одних руках ведуться навколо 50 тисяч гектар, що в чотири рази нижче ніж в законопроекті №2178-10 прийнятому в першому читанні.

Лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія сумнівається, що Верховна Рада до Нового року ухвалить законопроєкт про запуск ринку землі сільгосппризначення.

Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що земельну реформу треба впроваджувати якомога раніше, адже зняття мораторію на продаж може принести близько 9 мільярдів гривень за 3 місяці.

Нагадаємо, 17 грудня в центрі Києва відбулись чотири акції протесту, учасники однієї з них вимагали не допустити прийняття у другому читанні законопроекту про введення ринку землі сільськогосподарського призначення. Мітинг організували ряд політсил, зокрема, “Свобода”, “Батьківщина”, “Аграрна партія” і “Національний корпус”.

Поліція Києва повідомила, що у результаті сутичок під Верховною Радою постраждали двоє правоохоронців, вони госпіталізовані в лікарню для надання медичної допомоги.

Також стало відомо, що комітет Верховної Ради України з аграрних питань розглядатиме правки в закон про ринок землі в закритому режимі.

Читайте також: Чи поставить Конституційний суд бракування законів Зеленського на потік

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE