Politerno > Україна і світ > Навіщо створювати ТСК по реструктуризації боргу у 2015 році

Навіщо створювати ТСК по реструктуризації боргу у 2015 році

  • 23 Грудня, 2019
  • 874 Переглядів
  • 0

Верховна Рада проголосувала за створення ТСК щодо розслідування реструктуризації зовнішнього боргу у 2015 році. Йдеться про розслідування дій тодішнього міністра фінансів Наталки Яресько.

Треба звернути увагу на один дуже важливий факт. Ініціатором постанови про створення ТСК є одіозний депутат Бужанський. Той самий Бужанський, який обливає брудом Майдан і не приховує своєї зневаги до всього українського.

Чому саме зараз і чому Бужанський?

По-перше, Наталка Яресько – американка українського походження. Хороша подача ворожій пропаганді. Уявіть тепер собі меседж-бокс “експертів” типу Бужанського на прокремлівських “телеканалах” упродовж роботи цієї ТСК. “До зубожіння Україну довела постмайданна влада разом з американцями”. Безумовно ж “Майдан – це зло” і його “організував американський Держдеп, щоб посварити нас з росіянами і пограбувати Україну”. Робота ТСК, яка нічого не доведе, все одно створить гарне тло для поширення цієї полови. Основне ж завдання російської агентури в оточенні Зеленського скористатися зараз владними преференціями, щоб довести, що Майдан, усі позитивні перетворення в країні з 2014 року і наш спротив Росії були злочинними за своєю суттю.

По-друге, реструктуризація у 2015 році були умовою МВФ. Не будемо порівнювати стан України тоді і сьогодні. Верховна Рада тоді конституційною більшістю голосувала за відповідні закони для реструктуризації зовнішнього боргу. ТСК, яку ініціював представник “дніпропетровського” крила “Слуги народу”, цілком могла бути створена, щоб потиснути на нерви МВФ. Недавні заяви Коломойського про МВФ і про США добре пам’ятаємо. Тому ТСК могла бути створена для провокації проблем з МВФ.

По-третє, інших представників владної команди могли переконати тим, що на момент прогнозованого соціально-економічного провалу нинішньої влади необхідно вже створювати “відмазку”. Найкращий спосіб – звалити все на попередників.

Читайте також: 95 квартал – це рентген країни, який дозволяє відрізнити українця від малороса – Мирослав Гай

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE