Politerno > Україна і світ > Зеленський призначив соратника Тимошенко представником України при Раді Європи

Зеленський призначив соратника Тимошенко представником України при Раді Європи

  • 24 Грудня, 2019
  • 4785 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Бориса Тарасюка постійним представником України при Раді Європи.

“Призначити Тарасюка Бориса Івановича постійним представником України при Раді Європи”, – йдеться в указі №943/2019. Текст документа опублікований на сайті глави держави.

Попередником Тарасюка на посаді постпреда при Раді Європи був Дмитро Кулеба.

25 червня він був відкликаний для консультацій – після того як делегації Росії дозволили повернутися в ПАРЄ. Зараз Кулеба займає пост віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Що стосується 70-річного Тарасюка, то дипломатичну кар’єру він починав ще при СРСР. Так, в 1975-1981 роках він був аташе і секретарем МЗС УРСР. Пізніше – секретарем Постійного представництва УРСР при ООН в Нью-Йорку і секретарем відділу міжнародних організацій МЗС УРСР.

В незалежній Україні Трасюк входив до складу Верховної Ради IV, V, VI, VII і VIII скликань, двічі ставав главою МЗС – при Леоніді Кучмі і Вікторі Ющенку.

Як депутат фракції “Батьківщина” VIII скликання обіймав посаду голови Комітету у закордонних справах, голови підкомітету з питань законодавчого забезпечення і контролю за діяльністю дипломатичної служби.

Також Тарасюк очолював депутатську групу з міжпарламентських зв’язків з Польщею, однак подав у відставку в липні 2016 року через незгоду з польським законом “Про Інститут національної пам’яті”, а також входив до складу групи зі зв’язків з Угорщиною.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив про рішення звільнити голів Закарпатської ОДА Ігоря Бондаренка і Львівської ОДА Маркіяна Мальського.

Читайте також: Уряд Гончарука близький до відставки

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE