Politerno > Україна і світ > Підозрюваного у вбивстві євромайданівця снайпера Хмеля звільнили з-під домашнього арешту

Підозрюваного у вбивстві євромайданівця снайпера Хмеля звільнили з-під домашнього арешту

  • 25 Грудня, 2019
  • 963 Переглядів
  • 0

Печерський районний суд Києва звільнив з-під нічного домашнього арешту підозрюваного у вбивстві активіста Євромайдану Олександра Храпаченка ексбійця підрозділу “Омега” Дмитра Хмеля.

Про це йдеться у матеріалах суду. Хмеля звільнили під особисте зобов’язання, яке діятиме до 28 січня 2020 року.

Згідно з новою мірою запобіжного заходу, Хмель повинен приходити до слідчого, прокурора чи суду з визначеною періодичністю, не виїжджати з Київської області без дозволу слідчого, прокурора чи суду, а також не спілкуватися зі свідками та потерпілими.

Окрім того, він зобов’язаний здати до Генпрокуратури закордонний паспорт та інші документи, які дозволяють виїхати за межі України. У Хмеля залишиться лише внутрішній український паспорт.

Як зазначило hromadske, посилаючись на джерело в ГПУ, прокурор подав клопотання про зміну запобіжного заходу у зв’язку з тим, що згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, Хмеля не можна тримати під домашнім арештом більше шести місяців під час досудового розслідування.

Нагадаэмо, 19 грудня обвинуваченому у розстрілах на Євромайдані колишньому співробітнику спецпідрозділу “Беркут” Олександру Маринченку змінили запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Україна виключила зі списків на обмін колишніх бійців спецпідрозділу “Беркут”, незважаючи на нібито досягнуті 23 грудня домовленості.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE