Politerno > Україна і світ > Юлія Кузьменко позивається проти Авакова

Юлія Кузьменко позивається проти Авакова

  • 25 Грудня, 2019
  • 1087 Переглядів
  • 0

Підозрювана у вбивстві журналіста Павла Шеремета лікарка і волонтерка Юлія Кузьменко подала в суд на Міністерство внутрішніх справ.

Відповідний позов значиться в реєстрі судових справ.

Третіми особами у судовому спорі Кузьменко вказала главу МВС Арсена Авакова і телеканал “Україна”.

Підозрювана подала позов щодо захисту честі, гідності та ділової репутації. Суддею у справі призначено Сергія Вовка, який також відправив Юлію Кузьменко під арешт.

Захисниця Кузьменко в даній справі Вікторія Дейнека пояснила в коментарі “Главкому“, що позов подали через висловлювань Авакова 13 грудня в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”. Глава МВС заявив про те, що Юлія Кузьменко нібито відмовилася давати свідчення в рамках справи Шеремета. За словами Дейнеки, ця інформація неправдива.

Адвокат заявила про те, що відмову її підзахисної повинні були зафіксувати в протоколі допиту, однак “такого протоколу допиту немає, бо допиту не було”. Дейнека додала, що допит Кузьменко відбувся вже після того, як програма вийшла в ефір.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва залишив під вартою підозрювану у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета лікарку і волонтерку Юлію Кузьменко, не дивлячись на те, що її хотіли взяти на поруки 56 осіб.

Зазначимо, що ще один фігурант справи Шеремета Андрій Антоненко також подав позов про захист честі та гідності проти президента України Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генпрокурора Руслана Рябошапки і першого замглави Нацполіції Євгена Ковалая.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE