Politerno > Україна і світ > Рябошапка в компанії Тейлора відзвітував про реформу прокуратури (Відео)

Рябошапка в компанії Тейлора відзвітував про реформу прокуратури (Відео)

  • 26 Грудня, 2019
  • 1107 Переглядів
  • 0

Генпрокурор Руслан Рябошапка провів брифінг щодо завершення атестації прокурорів ГПУ та початку роботи Офісу генпрокурора.

Деякі оглядачі уже відреагували той факт, що відзвітував про реформу прокуратури Рябошапка в компанії Вільяма Тейлора, повіреного Посольства США в Києві.

У мережі Facebook ширяться коментарі, мовляв, “держава Україна в черговий раз продемонструвала відсутність суверинитета”.

Але перейдем до теми прес-конференції.

“Першим нашим завданням стало оновлення та очищення ГПУ як ключового органа системи кримінальної юстиції. За останні два місяці нам це вдалося, вдалося трансформувати інституцію в Офіс генпрокурора”, – намагався переконати присутніх генпрокурор.

За його словами, з 2 січня такої інституції,  як ГПУ, в Україні не існуватиме.

“Це історичний момент. Ніколи ще щодна організація не проходила таку трансформацію”, – вважає Рябошапка.

Окрім того, було створено департамент, який займається ключовими справами – захистом прав людини, захистом бізнесу, інвесторів та екології.

Інший новоутворений департамент повязаний з протидією катуванню, насиллю з боку правоохоронців щодо наших громадян.

“Ми налагодили співпрацю з органами досудового розслідування. Це дає можливість всій правоохоронній системі працювати як єдине ціле і давати кращий результат. Також вперше в історії України було створено департамент, який займається розслідуваннями, пов’язаними зі збройними конфліктами. Ми розробили концепцію перехідного правосуддя, на той випадок, коли Україна поверне тимчасово окуповані території”, – сказав Рябошапка.

ІЗа його словами, із 1339 прокуровів після переатестації в ГПУ залишилося 610 прокурорів, які працюватимуть в новому Офісі генпрокурора з 2 січня.

Нагадаємо, що ГПУ передала в Гаазький суд докази страт бойовиками військовослужбовців ЗСУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE