Politerno > Україна і світ > Ексберкутівців відпустили з-під варти – активісти блокують виїзди з Лук’янівського СІЗО

Ексберкутівців відпустили з-під варти – активісти блокують виїзди з Лук’янівського СІЗО

  • 29 Грудня, 2019
  • 1031 Переглядів
  • 0

Апеляційний суд Києва вирішив змінити запобіжний захід п’яти обвинуваченим у розстрілах під час подій Євромайдану ексберкутівцям на особисте зобов’язання.

Про це стало відомо з трансляція “Громадського” з зали суду.

Відповідне рішення оголосила суддя Маргарита Васильєва після виходу колегії суддів із нарадчої кімнати.

Так, Олегу Янішевському, Сергію Зінченку та Павлу Аброськіну запобіжний захід змінено з тримання під вартою на особисте зобов’язання, а двом іншим, Сергію Тамтурі й Олександру Маринченку – з нічного та цілодобового домашнього арешту на особисте зобов’язання. 

Олег Янішевський, Сергій Зінченко та Павло Аброськін до цього перебували під вартою, а Сергій Тамтура й Олександр Маринченко – під нічним та цілодобовим домашнім арештом. 

Присутні почали кричати “Ганьба!”, “Вбивці!”.

Волонтер і активіст Роман Синіцин закликав влаштувати акцію під Лук’янівським СІЗО у Києві, щоб завадити вивезти обвинувачених у розстрілах на Майдані ексберкутівців для обміну, що має відбутися у неділю.

Після засідання суду активісти заблокували виїзд із СІЗО з допомогою сміттєвих баків.

Вони розійшлись на 9 точок — 9 виїздів з ізолятора.

Своєю чергою, спецпризначенці зібрались біля кількох виїздів із СІЗО.

5 канал повідомляє, що активісти також не пропустили автозак, який хотів заїхати на територію СІЗО. Поліцейські машини після цього заблокували під’їзд.

Водночас, як повідомляє Укрінформ, поліція вивезла спецтранспортом з Київського апеляційного суду двох ексберкутівців, які до рішення суду в суботу не були під вартою.

Під Лук’янівським СІЗО перебуває понад 200 активістів, їхня кількість постійно збільшується.

Із 27 грудня Київський апеляційний суд розглядав апеляції на продовження запобіжних заходів 5 ексберкутівцям, яких звинувачують у розстрілах під час Майдану в 2014 році.

В ході засідання прокурор Сергій Куций підтвердив, що колишні бійці спецпідрозділу “Беркут”, обвинувачені у розстрілах на Майдані, перебувають у списках на обмін.

Перед цим прокурорів Олексія Донського, Ігора Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова, які упродовж кількох років займалися справами Майдану, виключили із судового процесу у справі про розстріли на Інститутській у Києві у 2014 році.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE