Politerno > Україна і світ > Рябошапка виключив з судового процесу прокурорів, які вели справу розстрілів на Майдані

Рябошапка виключив з судового процесу прокурорів, які вели справу розстрілів на Майдані

  • 28 Грудня, 2019
  • 916 Переглядів
  • 0

Генпрокурор Руслан Рябошапка виключив із судового процесу у справі про розстріли на Інститутській під час Революції Гідності прокурорів Олексія Донського, Ігора Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова, які упродовж кількох років займалися справами Майдану.

Про це повідомляє hromadske із зали Київського апеляційного суду, де триває розгляд апеляційних скарг на рішення суду першої інстанції щодо запобіжних заходів п’яти ексберкутівцям.

Відповідну постанову ухвалив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Напередодні Рябошапка замінив у цій справі групу прокурорів: Донського, Земскова, Сімонова та Іванова, які займалися справою кілька років, ухвалено замінити на нових – Сергія Куцого, Віталія Суботіна, Олександра Шеваленка.

27 грудня Київський апеляційний суд погодив таку заміну, проте залишив обидві групи прокурорів у справі.

27 грудня Київський апеляційний суд повідомив про заміну групи прокурорів у справі ексбійців спецпідрозділу “Беркут”, обвинувачених у справі про розстріл на Інститутській в лютому 2014 року, під час розгляду зміни запобіжного заходу.

Через технічну помилку прокурорів змінили тільки у справі щодо скарги колишніх “беркутівців” про зміну запобіжного заходу Зінченка та Аброськіна, але потім до справи додали скарги Янішевського, Маринченка та Тамтури.

Таким чином суд дозволив залишитися старим прокурорам і долучитися новим до справи Янішевського, Маринченка та Тамтури.

Адвокат родин Небесної Сотні Євгенія Закревська подала заяву про відвід нової групи прокурорів – Куцого, Суботіна, Шеваленка. Колишні беркутівці виступили проти відводу.

ЗМІ повідомляли, що українська сторона планує в межах обміну полонених передати бойовикам ОРДЛО колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року.

Згодом адвокат Валентин Рибін заявив, що Україна, незважаючи на досягнуті 23 грудня домовленості, виключила ексберкутівців зі списків на обмін.

Читайте також: Рябошапка саботує справи Майдану і вважає, що злочинної організації Януковича не було – Горбатюк

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE