Politerno > Україна і світ > Яких саме злочинців віддала Україна при обміні

Яких саме злочинців віддала Україна при обміні

  • 30 Грудня, 2019
  • 2630 Переглядів
  • 0

Український журналіст, редактор видання “Цензор.нет” Юрій Бутусов опублікував список злочинців, які попрямували на непідконтрольну українському урядові територію в рамках обміну утримуваними. Перелік Бутусов оприлюднив у своєму Facebook.

“Росія забрала “своїх”: кого видала на обмін Україна? Список злочинців. За списком викликаних РФ, стає абсолютно ясно, хто стоїть за всіма цими страшними терактами і злочинами. Ось за що взяла на себе відповідальність Росія”, – пише Бутусов.

Далі наводить перелік переданих стороні окупантів осіб:

Агент російських спецслужб, професійний кілер – Артур Денісултанов. Поранений при спробі замаху на Адама Осмаєва і Аміну Окуеву в Києві 1 червня 2017 го року. Завдяки реакції Аміни, в той раз їй вдалося врятувати Адама і себе саму. Денісултанов брав участь у вбивстві в Відні Умара Ісраїлова, що втік з Чечні. Раніше влада України відмовлялися виставляти його на обмін, оскільки Денісултанов багато знає про російському тероризмі, в тому числі в Європі.

Бійці київського “Беркута”, яких звинувачували в розстрілі 48 героїв Небесної сотні 20 лютого 2014-го року на вулиці Інститутській в Києві:

– Сергій Зінченко

– Павло Аброськін

– Сергій Тамтура

– Олександр Маринченко

– Олег Янішевський. Заступника командира київського полку “Беркут” – звинувачують в передачі наказу на застосування зброї вранці 20-го лютого командиру штурмової роти майору Садовнику. Учасник АТО.

Терористи, які підірвали демонстрацію 22 лютого 2015-го в Харкові біля Палацу спорту, і вбили 4 людей (в тому числі 15-річного Данила Дідика, 18-річного Миколи Мельничука, Майданівці Ігоря Толмачова і міліціонера Вадима Рибальченко):

– Тетюцкій Віктор

– Башликов Сергій

– Дворніков Володимир

Всі троє учасники АнтиМайдану в Києві, учасники зіткнень 18 лютого 2014-го в районі Маріїнського парку. Познайомилися в лікарні в Харкові, вступили в контакт з російськими спецслужбами, здійснили підрив осколкової міною МОН-100, число жертв завдяки щасливому випадку виявилося набагато менше, ніж планували вбивці. Раніше влада України відмовлялися виставляти цих дітовбивців на обмін.

Терористи групи “Мангуст”, які вранці 9 травня 2014-го штурмували міське управління міліції і влаштували бійню (в результаті загинуло 6 українських міліціонерів, добровольців, нацгвардійців, 3 мирних жителя, в бою було знищено 4 терориста):

– Дружинін Євген, народився в 1975 році, житель Маріуполя, позивний “Лис”.

– Стельникович Олександр 1992 р.н., житель Маріуполя, позивний “Грек”.

– Скрипник Віктор, 1987 р.н., позивний “Тарком”.

Терорист, який підірвав солдата міною в банці меду:

– Рубан Микола, 1951 р.н. У січні 2015 го передав міну, замасковану під банку меду солдату 17-ї танкової бригади Олександру Суслопарову. Боєць загинув в результаті вибуху, залишилася однією дружина і п’ятеро дітей. Раніше влада України в обміні Рубана відмовляла.

Кримінальний злочинець, найманий вбивця:

– Мисяк Максим 1987 р.н. з Харкова. Застрелив у Харкові підприємця Ярослава Бисагу 1 серпня 2013 року, а потім 9 березня 2014 го застрелив двох підприємців – Євгенія Слоневського і Олега Литвинова. Причини – вимагання і рекет бандитського угруповання Євгена Жиліна, ніяких політичних мотивів не було. Дуже красномовно, що Росія вимагає видачі звичайного кілера. Напевно це пролобіювала в Москві російська мафія.

Зрадник групи 3-го полку спецназ, навів ворога на групу підполковника Лисенка в селі Латишева 29 липня 2014 го, загинуло 9 спецназівців, одного застрелили в полоні, 5 попали в полон – Бутрименко Микола 1955 р.н. У 2014-му – депутат Шахтарського райради від Партії регіонів, глава агрогосподарства ТОВ “Імені Челюскінців”. У червні 2016- го заарештований під час поїздки за пенсією в Маріуполь.

Найманці, які воювали проти України в складі російських окупаційних військ:

– Доронін Олег, 1991 р.н. з Нижньовартовська, громадянин РФ. Був судимий за кримінальний злочин в РФ. Намагався вступити на службу в армію РФ, але співробітники Ханти-Мансійського військкомату пояснили, що з судимістю укладають контракт тільки після служби в окупаційних військах на Донбасі. Розвідник 1-го козачого полку 2-го корпусу ВС РФ. 3 липня 2015 го узятий в полон бійцями 54-ї механізованої бригади під Попасній.

– Рафаель Лусваргі 1984 р.н. З Сан-Паулу, Бразилія. Авантюрист, колишній боєць Французького іноземного легіону, дослужитися до кінця контракту не зміг. Воював у складі “Революційних збройних сил Колумбії” (ФАРК) проти законного уряду. У вересня 2014 через Москву приїхав на Донбас, був командиром групи “Вікінг”, сформованої з іноземців, в складі 1 бригади 1-го корпусу ЗС РФ, в квітні 2015-го поранений в ході боїв за Донецький аеропорт. В ході спільної операції МВС і СБУ був запрошений в Україну для заняття охоронним бізнесом, і затриманий.

– Бірюков В’ячеслав 1990 р.н., позивний “Сява”, найманець батальйону “Схід”, захоплений при звільненні Маріуполя в червні 14-го.

– Удовенко Ігор 1963 р.н.

Один з організаторів трагедії в Одесі 2 травня 2014-го року, який спровокував зіткнення і загибель 48 осіб – Долженков Сергій 1988 р.н. Прізвисько “Капітан Какао”. У 2009-2012 – оперуповноважений міського управління міліції Одеси, син генерала МВС Олександра Долженкова, ректора Інституту внутрішніх справ. З міліції звільнився після скандалу – в службовому кабінеті в робочий час Сергій Долженков був виявлений при занятті сексом з неповнолітньою дівчинкою. Активіст АнтиМайдану став одним з керівників бандформування “Одеська дружина”, і організаторів сутичок 2 травня 2014. Був заарештований, але від обмінів в 2014-му і в 2017-м відмовлявся, вважаючи, що доб’ється виправдання. Його звільнили з-під варти ще 19 серпня 2019-го.

Терористи, члени Комуністичної партії, які влаштували серію вибухів в Одесі в волонтерських центрах і офісі “Правого сектора”:

– Шевцов Олександр 1960 р.н.

– Подмазко Євген 1969 р.н.

– Фотьева Катерина 1979 р.н.

Організатор вибуху у будівлі СБУ в Одесі у вересні 2015-го року – Грубник Володимир 1983 р.н. Лікар-хірург Одеської міської клінічної лікарні №11.

Терористи, які вчинили підрив поїзда на залізниці під Одесою в квітні 2015 го в складі “Одеського підпілля”:

– Долгошеєв Руслан 1973 р.н. з 2009 року начальник штабу “Війська вірних козаків Чорноморських імені Б.Хмельницького”, активний учасник АнтиМайдану і антиукраїнського табору на Куликовому полі.

– Долгошеєв Владислав 1996 р.н. Син Руслана.

– Мазур Олег 1965 р.н.

– Селятенко Микола 1967 р.н.

– Казанський Микола 1967 р.н.

– Швед Вадим 1967 р.н.

Організатор терористичної групи в Харкові – Ігор Джадан, 1964 р.н. Лікар-терапевт, організатор низки терактів в Харкові в 2014-му році. У схованці зберігав цілий арсенал зброї.

Російський танкіст, узятий в бою на висоті 307,5 ​​під Дебальцеве – Руслан Гаджієв. Російський безробітний, завербований спецслужбами РФ для війни в Україні. Механік-водій танка батальйону 2-го корпусу ВС РФ “Август”, який атакував опорний пункт “Валера” 25 січня 2015 го. В бою загинули смертю хоробрих 7 українських воїнів, були знищені 3 російських танка і 8 найманців, Гаджієв узятий в полон.

Нагадаємо, напередодні відбувся великий обмін утримуваними особами між Україною і контрольованими Росією донецькими та луганськими бойовиками. На підконтрольну територію повернулося 76 громадян. У свою чергу, на тимчасово окуповані території доправили 127 осіб, 14 – відмовилися повертатися до бойовиків.

У той же час відомий блогер Mason Lemberg написав:

“Беркут – 48 зaгиблих і 80 пoранених

Харківські терористи – 4 зaгиблих, 9 пoранених

Маріупольські терористи – 13 загиблих

Фермер Бутріменко – 10 загиблих, 7 полонених військових

Гаджиєв – 8 загиблих

На руках цих 14 тварин 83 загиблих, 89 поранених і 7 полонених.

Це тільки ті 14 тварин, прізвища яких відомі”.

Читайте також: Обмін полоненими на Донбасі: офіційний список звільнених українців

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE