Politerno > Тернопільщина > «Обридло!», «Місто без солей». У Тернополі пройшла акція проти злочинного наркокартелю (фото, відео)

«Обридло!», «Місто без солей». У Тернополі пройшла акція проти злочинного наркокартелю (фото, відео)

  • 4 Лютого, 2020
  • 5160 Переглядів
  • 0

Під Тернопільським міськрайонним судом сьогодні пройшла акція «Тернопіль проти наркотиків».

Близько сотні тернополян пікетували суд, висловлюючи гасла «Обридло», «Досить мовчати», «Справедливе покарання за вбивства». Учасники акції висловлювали своє обурення через те, що наркодилери можуть вийти на волю, внісши заставу.


Нагадаємо, наприкінці січня у Тернополі поліція затримала дев’ятеро наркоторговців. Тернопільський міськрайонний суд двох відправив під домашній арешт, сімом підозрюваним призначив тримання під вартою із можливістю внесення застави, суми яких коливаються від 400 тисяч гривень до 1 мільйона 51 тисячі гривень.  

На думку учасників акції це надто мала застава наркоторговцям, які винні у багатьох смертях та покалічених долях. Тим паче, коли головний організатор угрупування – власник спортивного клубу.



 – У нашій країні за те, що крадуть автомобілі, призначають покарання від 7-ми до 12-ти років. Вибачте, і таке саме покарання за вбивство сотень, тисячі дітей? І ще, крім того можна вийти під заставу? Ми не хочемо цього. Ми хочемо надати цій справі розголосу. Ми хочемо посилення відповідальності за наркоторгівлю. Це були спортсмени, які просто заробляли на цьому гроші. І їм було наплювати, скільки похоронили. Десять більше, десять менше, їм не важливо. Ми не хочемо смертей в нашому місті від наркотиків, – говорив учасник протестної акції Олег Коган.



Серед пікетувальників були тернополяни, які на собі відчули біду від наркотичної залежності.  

– Страждали мої діти. Багато років я з цим борюся. Не раз вривався в такі точки, де продавали наркотики. Там бив і трощив. І коли появилися в Тернополі ці «солі», я і мої однодумці хотіли розправитись фізично з продавцями. Але нас попереджали, що кришує поліція і щоб ми цього не робили, бо нас знищать. На сьогоднішній день знаю, що декілька аптек торгує дімідролом. Я доведений до такого вже відчаю, що змушений зайти в аптеку і сказати, якщо буде далі «процвітати», візьму каністру… Хай мене за це посадять, візьму відповідальність за скоєне. Багато батьків страдає за своїх дітей. Краще прийти до дитини в тюрму, ніж прийти до дитини на цвинтар, – казав батько 25-літнього хлопця, якого вдалося врятувати від «голки». Син його теж перебував на акції протесту.



Протестувальники закликали, щоб до них прийшли представники міської влади, голова міськрайонного суду, прокурор області, начальник поліції. Вони вимагали утворити круглий стіл, аби обговорити шляхи боротьби з наркоторгівлею в місті. Втім, з владних осіб ніхто до них не з’явився.



 – Стрічки перерізати у нього час є, а до нас вийти нема, – говорив про міського голову Олег Коган.

Тож протестувальники вирішили піти на вул. Крушельницької. І там на пішохідному переході мали намір продовжити акцію.   



Однак, пролунав телефонний дзвінок від начальника ГУ НПУ в Тернопільській області Олександра Богомола. Він вмовив учасників акції не перекривати вулицю. Натомість погодився на круглий стіл, де мають бути запрошені обласний прокурор Петро Бойко та міський голова Сергій Надал.

Круглий стіл домовились провести в п’ятницю 7-го лютого на 9-ту годину ранку в приміщенні управління поліції на Валовій.



Як відомо, також 7-го липня з дев’ятої ранку запланована сесія міськради.  

До слова, 31 січня прокурор Області Петро Бойко провів пресконференцію. Серед озвучених ним здобутків правоохоронців він відзначав кримінальну справу по 9-ти наркоторговцях. Її охрестили «справа спортсменів».

На запитання журналіста «Політерно» чи дев’ятеро це всі затримані, він дав зрозуміти, що кримінальний картель може складатися з більшого кола осіб.

 – Нами зараз аналізується сукупність тих доказів, які збиралися понад пів року. Ми розраховуємо на те, що особи, які вже перебувають під слідством, скажімо так, будуть сприяти досуслідству. Плекаємо надію, що так само може пролити певне світло на причетність і інших осіб – повідомив Петро Бойко під час пресконференції.



За повідомленнями у ЗМІ, серед «інших осіб»  фігурує син відомого тернопільського забудовника. Однак, таку інформацію спростовують у поліції.         

Фото з акції протесту:

 

Назарій Наджога

Читайте також: Дозволять існувати ОТГ, де пристойне представництво “слуг” – приклад Тернопільщини

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE