Politerno > Україна і світ > “Вже змушені думати, як виправляти через рік або півроку ті страшні помилки”, – Шкрум про ухвалення ринку землі

“Вже змушені думати, як виправляти через рік або півроку ті страшні помилки”, – Шкрум про ухвалення ринку землі

  • 6 Лютого, 2020
  • 998 Переглядів
  • 0

Після ухвалення законопроєкту про землю доведеться виправляти помилки.

Про це нардепка з фракції “Батьківщина” Олена Шкрум заявила в коментарі Цензор.НЕТ, відповідаючи на запитання, як фракція співпрацюватиме з монобільшістю після ухвалення закону про землю.

“Після ухвалення законопроєкту єдине співробітництво, яке може бути – як виправити ситуацію, яка складеться. На жаль, вже змушені думати, як виправляти через рік або півроку ті страшні помилки, які будуть відбуватися”, – відповіла Шкрум.

За словами нардепа, приватизація землі відрізняється від приватизації підприємства.

“Продали підприємство, а якщо продали його незаконно, корупційно і неправильно, то потім можна підприємство реприватизувати, компенсувати, націоналізувати, і щось іще. З землею так не вийде. Тому що землю приберуть до рук, і, фактично, концентрують в одних руках (оскільки тут немає запобіжників проти концентрації, прибрали неможливість придбання пов’язаними особами) і далі землю будуть виснажувати”, – припустила Шкрум.

Депутат вважає, що приватизація землі потрібна владі лише для поповнення бюджету.

“Оскільки тут ідея тільки заробити гроші, а не створити малі фермерські господарства, то, фактично, вже через рік можна настільки виснажити землю людьми, яким на неї наплювати, що її не можна буде врятувати”, – підсумувала нардеп.

Читайте також: У Раді йде боротьба за голоси по ринку землі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE