Politerno > Україна і світ > НАБУ відкрило дві справи проти Порошенка

НАБУ відкрило дві справи проти Порошенка

  • 7 Лютого, 2020
  • 1322 Переглядів
  • 0

НАБУ відкрило кримінальні справи проти колишнього президента України Петра Порошенка за двома статтями – про заволодіння державними коштами та відмивання коштів. Антикорупційне бюро при відкритті проваджень грунтувалося на рішенні Вищого антикорупційного суду.

Про це заявили працівники Управління зовнішніх комунікацій відомства, передає УНН.

У п’ятницю, 7 лютого, у відповідь на запит журналістів, співробітники Національного антикорупційного бюро України підтвердили факт відкриття досудових кримінальних проваджень проти п’ятого президента України Петра Порошенка відразу за двома статтями Кримінального кодексу.

“На виконання постанови слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 9 січня 2020 у Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про кримінальні правопорушення, викладені в заяві народних депутатів України, та розпочато досудові розслідування за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади, або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна – ред.), ч.3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом – ред.) КК України за обставинами викладеними у вищевказаній заяві”, – йдеться в заяві представників НАБУ.

Нагадаємо, що серед іншого Порошенко звинувачують в держзраді під час підписання Мінських угод в лютому 2015 року.

Читайте також: У ОГП заявили, що банк Порошенка зберігав 247 мільйонів оточення Януковича

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE