Politerno > Україна і світ > Новий голова ОП Андрій Єрмак: хто він такий

Новий голова ОП Андрій Єрмак: хто він такий

  • 12 Лютого, 2020
  • 937 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський призначив на посаду керівника Офісу Президента Андрія Єрмака. Раніше він обіймав посаду радника президента.

Головні факти з біографії нового глави ОП.

1. Андрій Єрмак народився 21 листопада 1971 року в Києві. Магістерський ступінь з міжнародного права він отримав в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

2. Єрмак володіє або має частку в більш ніж 20 компаніях, серед яких – юридичні послуги, охорона, фармацевтика, консалтинг, будівництво. Також він входить до засновників кількох громадських організацій. Одна з них – “Відчуй”, займається допомогою людям з проблемами слуху.

Міжнародна юридична компанія Єрмака 16 років надає послуги в сфері захисту прав інтелектуальної власності та авторського права. Ця компанія однією з перших почала юридично супроводжувати телеканали і медійні групи. Серед клієнтів – Інтер Медіа Груп, Disney, Pixar. Додатково Єрмак є членом Асоціації підприємців Києва, а також Асоціації правників України.

У Верховній Раді V, VI,VIІ скликання Єрмак був помічником депутата від Партії регіонів Ельбруса Тедеєва.

3. В останні кілька років новий глава ОП займався продюсуванням фільмів в компанії Garnet International Media Group.

Єрмак почав вкладати гроші в кіно “через любов до нього і віру у відродження індустрії”. Його найвідоміші продюсерські стрічки: “Сквот32”, “Правило бою”, українсько-словацький фільм “Межа”. Примітно, що ця стрічка стала однією з найбільш успішних картин 2017 року в Словаччині, заробивши там і в сусідніх країнах понад 2 мільйони доларів, а в Україні лише 46 тисяч доларів.

4. 21 травня 2019 президент України Володимир Зеленський призначив Андрія Єрмака своїм помічником. У липні 2019 року у нього з’явився напрям – міжнародні відносини.

З 21 червня 2019 він став членом Національного інвестиційної ради.

5. Єрмак проводив переговори як представник президента в нормандській четвірці разом з главою МЗС Вадим Пристайком. Також він очолював координаційну групу України щодо обміну полоненими.

6. На посаді помічника глави держави Єрмак займався міжнародними відносинами, а також переговорами з Росією по Донбасу і обміну полоненими.

7. У жовтні минулого року журналісти програми “Схеми” з’ясували, що Андрій Єрмак має бізнес спільно з громадянином РФ Рахамімом Емануіловим, компанія якого – співвласник російського Інтерпромбанка. Сам Єрмак стверджує, що компанія не вела господарську діяльність, а з самим росіянином він останній раз спілкувався 10 років тому.

8. У Єрмака були конфлікти з екс-головою Офісу Президента Андрієм Богданом. Зокрема, ЗМІ писали, що останній не був присутній на церемонії прощання з загиблими в авіакатастрофі в Ірані через сварки з радником президента Єрмаком. Проблемою стало те, що під час узгодження деталей заходу Богдан розмістив позаштатного радника президента у другий ряд – за спинами спікера, президента і прем’єра, де тому і належало б бути, відповідно до дипломатичного протоколу.

Також приводом для розбіжностей стала заява про відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Співрозмовники видання в команді президента відзначають, що Богдан одразу виступив проти відставки голови уряду, в той час як Єрмак змусив Зеленського хоча б оцінити таку можливість.

9. У минулому Єрмак очолював координаційну групу України щодо обміну полоненими. Також він разом з Олександром Данилюком їздив на переговори до США, супроводжував Зеленського під час поїздки в Польщу, де український лідер проводив переговори з Анджеєм Дудою та віце-президентом США, а разом з Вадимом Пристайко – в Париж, де проходили переговори у “нормандському форматі” за участю президентів України, Росії, Франції та Німеччини.

10.  Саме колишній помічник президента проводив переговори з представником Трампа, Рудольфом Джуліані: сторони обговорювали справу компанії Бурісма і сина Джо Байдена Хантера Байдена.

Читайте також: Ознаки державної зради, – Безсмертний про заяви Єрмака

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE