Politerno > Україна і світ > Поліція Австралії про “нові дані” у справі MH17

Поліція Австралії про “нові дані” у справі MH17

  • 21 Лютого, 2020
  • 874 Переглядів
  • 0

Частина із документів, поширених платформою Bonanza Media щодо аварії Boeing рейсу MH17 над Донбасом в 2014 році, є справжніми і були опубліковані без дозволу. Про це йдеться у повідомленні представника федеральної поліції Австралії.

Раніше ми писали: Російські ЗМІ поширюють фейк про «відсутність» «Бука» в районі катастрофи MH17

“Федеральна поліція Австралії працювала в партнерстві з країнами JIT (з англ. Joint investigation team – Спільна слідча група), збираючи докази на підтримку цього судового переслідування. Дослідження JIT зібрало велику кількість доказів за останні 5 з половиною років. Ці докази були підтверджені різними способами і складають основу матеріалів справи. Деякі недавні документи, опубліковані без дозволу, є документами Федеральної поліції Австралії, підготовлені в рамках розслідування JIT”, – заявили у поліції.

У повідомленні поліція підкреслює, що саме суд “є підходящим місцем для вивчення і перевірки будь-яких доказів, і зараз було б недоречно коментувати деталі”.

“Судовий розгляд, який розпочнеться 9 березня 2020 року, буде проходити у відкритому судовому засіданні і дасть світу можливість заслухати докази у повному обсязі”, – додали правоохоронці.

17 лютого платформа Bonanza Media опублікувала кілька документів, які, нібито, стосуються катастрофи малайзійського Boeing. Так, один із документів, спрямований для голландської прокуратури, говорить про те, що літак пролітав поза зоною досяжності з усіх встановлених і доступних у користованні України і Росії місць, де були розміщені комплекси “Бук”.

Відзначимо, Bonanza Media позиціонує себе як платформа для незалежних журналістів. Її засновники – журналісти Макс ван дер Верфф і Яна Ерлашова, які зняли фільм “Катастрофа MH17: чекаємо справедливого розслідування”. Раніше Яна Ерлашова працювала на російському пропагандистському телеканалі RT.

Прокуратура Нідерландів, яка займається розслідуванням катастрофи малазійського літака, коментуючи матеріали, заявила, що буде відповідати на питання щодо розслідування вже в залі суду. 

У Bellingcat, кажучи про “нові дані” у справі MH17, назвали їх кремлівським “вкидом”, небезпечним для росіян.

Читайте також: Є докази атаки росіян на позиції ЗСУ в районі Золотого

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE