Politerno > Тернопільщина > До уваги водіїв: на Тернопільщині поблизу військового об’єкта вжили заходи з безпеки

До уваги водіїв: на Тернопільщині поблизу військового об’єкта вжили заходи з безпеки

  • 23 Лютого, 2020
  • 3532 Переглядів
  • 0

З початку російської агресії однією з основних цілей окупантів були і залишаються склади боєприпасів ЗСУ. Варто згадати вдалі диверсії ворога:

  • Жовтень 2015 року. Сватове, Луганська область.
  • Березень 2017 року, Балаклія, Харківська область.
  • Вересень 2017 року, Калинівка, Вінницька область.
  • Жовтень 2018 року, Ічня, Чернігівщина.

Ще близько 10-ти випадків подібних диверсій попереджено хлопцями з СБУ. У повітря за цей час злетіло 210 тисяч тонн боєприпасів. Для порівняння, за п’ять років війни на бойові дії на Донбасі і різноманітні навчання витратили близько сімдесяти тисяч тонн. З урахуванням потужності української артилерії, ціллю російських диверсій є передусім гаубичні снаряди 152 міліметри.

Лише людина зі слабкими розумовими здібностями або антиукраїнськими поглядами не вбачатиме важливості вжиття усіх необхідних безпекових заходів на подібних військових об’єктах та в їх найближчому оточенні.

Вже ні для кого не секрет, що поблизу міста Чорткова на Тернопільщині розміщено саме такий об’єкт, який підпадає під режим особливої охорони. Як правило, на таких територіях побудована зовнішня і внутрішня огорожа. Встановлено відеоспостереження та технічні засоби охорони. Створені контрольно-слідові смуги, також вирізана 50-метрова зона довкола об’єкту. Вишкою глушать мобільний зв’язок і придушують безпілотники.

Паркан під напругою, є сейсмічні давачі. У вартових – тепловізори та прилади нічного бачення. Встановлено відеоспостереження. У лісосмузі – замасковані пости.

У деяких місцях територія, що перебуває під контролем, безпосередньо межує з автомобільною дорогою державного значення М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече на ділянці між населеними пунктами Чортків і Ягільниця. Можна зараз багато сперечатися про доцільність розміщення такого об’єкта безпосередньо поруч з трасою, проте, в умовах війни і нагальної необхідності в його створенні та функціонуванні, а також відсутності коштів на будівництво “з нуля”, потрібно залишити подібні розмови до нашої перемоги. 

Часто фіксуються випадки зупинок автомобілів впродовж доби на контрольованих ділянках дороги: як на узбіччі, так і в лісосмузі. Здебільшого, такі зупинки викликані необхідністю задоволення природніх потреб, у тому числі, сексуальних.

З метою уникнення можливих контактів водіїв та їх пасажирок з замаскованими постами чи потрапляння під об’єктиви камер відеоспостережння, на вищезазначеній ділянці траси встановлено відповідні дорожні знаки 3.34 “Зупинку заборонено” з табличками 7.2.2 “Зона дії 600 м” та “Зона дії 300 м”.

Тому не зайвим буде попередити водіїв та пасажирів про означені превентивні заходи в інтересах збереження їх нервів та авторитету.

Читайте також: Голова Тернопільської ОДА написав заяву про відставку за власним бажанням. Президент погодився

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE