Politerno > Тернопільщина > В суботу у Чорткові прогриміли вибухи, зруйновано чотири 5-поверхові будинки, є постраждалі

В суботу у Чорткові прогриміли вибухи, зруйновано чотири 5-поверхові будинки, є постраждалі

  • 12 Червня, 2022
  • 1711 Переглядів
  • 0

Ввечері 11 червня в Чорткові на Тернопільшині пролунали вибухи.

Інформацію про вибухи підтвердили мер Чорткова Володимир Шматько, очільник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш та мер Тернополя Сергій Надал.

“Жителі Тернопільщини, залишайтесь в укриттях. Не знімайте, не фотографуйте та не коментуйте в соцмережах наслідки вибухів. Наші спеціалісти вже працюють в Чортківському районі. Триматиму вас вкурсі щодо ситуації в області”, – зазаначив олова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш.

О 22:35 Труш повідомив про відбій повітряної тривоги та пообіцяв повідомити інформацію про ситуацію в області пізніше.

“Є повідомлення про нові запуски ракет рашистів з моря. Залишайтеся в укриттях! У випадку вибухів не фіксуйте і не повідомляйте інформацію у соціальних мережах. Підтвердились вибухи на Чортківщині”, – повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Міський голова Чорткова поппросив усіх жителів міста залишатися у підвалах. Також стало відомо, що у Чорткові місцева влада відключила природній газ на час робіт з наслідками вибуху.

12 червня Чортківська міська рада повідомила, що 4 ракети влучили у об’єкти цивільної інфраструктури у Чорткові. Зруйновано чотири 5-поверхові будинки. Постраждали 20 людей (на брифінгу Ради оборони області повідомили про 22 людини), з ними працювали 10 швидких. Поранені чортків’яни – цивільні, тяжких ушкоджень не мають.

Серед постраждлалих – дитина. Їй накладали шви.

Піротехніки та ДСНС працювали цілу ніч над ліквідацією наслідків удару. Один удар припав на газову трубу – було витікання газу. Через витік газу зайнялася пожежа – її ліквідували рятувальники.

У завалах знайшли двох травмованих неповнолітніх.

Наслідки ракетного удару ліквідовують, розбирають завали. Фіскуються збитки населення, яке постраждало. Людей, чиє житло пошкоджене через ракетний удар, переселятимуть.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE