Politerno > Україна і світ > Уся країна опинилася в полоні у пари олігархів, які не хочуть втрачати свою владу, – Фурса

Уся країна опинилася в полоні у пари олігархів, які не хочуть втрачати свою владу, – Фурса

  • 4 Березня, 2020
  • 749 Переглядів
  • 0

Президент проведе не перезавантаження уряду. Це буде перезавантаження Майдану. На найвищому рівні країна розгортається від цивілізованого світу в сторону убогості і дрімучості, відмовляючись від цінностей і цілей Революції гідності. Тепер офіційно.

Майдан виник з двох причин. Перше – це відмова від євроінтеграції, коли українська влада зрадила очікування громадян і вибрала “русскій мір”. А також через повноцінний економічний колапс. Мало хто пам’ятає, але в 2013 році Україна Януковича також сподівалася пропетляти, не роблячи реформи. МВФ не було, а надія вийти на ринки без підтримки Фонду розтанула. При цьому був божевільний торговий дефіцит і дефіцит бюджету. Саме для покриття якого, адже в грудні не було чим платити соціалку, і був узятий кредит у Путіна на 3 млрд доларів.

Це був фінансовий і моральний дефолт людей, які керували Україною 25 років. І, здавалося, що в результаті Майдану Україна зробила вибір. На користь західних цінностей. Євроінтеграції. І цивілізованої економіки. Де закони економіки перш за все, а “міцних господарників” погнали погано мітлою. Здавалося, що назавжди.

Тільки здавалося.

Тому що поточне “перезавантаження” проводиться під гаслами “русского міра”, про страшних кредиторів, що “викачують” всі соки, про світові змови і так далі. Це безумство для цивілізованої людини. Це безумство для сучасної економіки. Але саме з цими гаслами до народу виходять його “слуги”. Повторюючи пропаганду Кремля, один в один. І тези керівників Венесуели.

А це значить знову стара добра суверенна економіка. Це знову “міцні господарники”. Це знову олігархи. І знову старий як світ конфлікт з законами логіки і економіки. І запас міцності нехай і є, але його вистачить ненадовго.

Боляче і прикро дивитися на те, як руйнуються завоювання Майдану. Як повертаються старі сенси і цінності. Як нівелюється загибель Небесної сотні. Яка віддала свої життя в тому числі і за те, щоб Україною більше ніколи не правили олігархи.

Це буйство невігластва і жадібності. Це руйнування того, що так важко будувалося останні п’ять років. Напевно, схожі почуття були у тих, хто спостерігав, як нацисти спалювали книги в 1936 році. Натовп безчинствував. Вже тоді було ясно, що все це призведе до краху. Але попереду були довгі роки божевілля. Так і зараз зрозуміло, що “міцні господарники” знову приведуть країну до економічної кризи. І знову доведеться по крихтах вибудовувати цивілізацію. Але це буде потім. А зараз – “не дамо масонам управляти Україною”.

Вірити в те, що світовою економікою керують іллюмінати, які хочуть висмоктати всі соки з України, може дозволити собі таксист, але не лідер держави. І його некомпетентність буде дорого коштувати нам усім. Але важливо ще й те, що його волю освятять в парламенті депутати. Своїми голосами освятивши перезавантаження Майдану. Своїми руками створюючи коаліцію антимайдану. І це залишиться на совісті кожного, хто буде голосувати сьогодні, 4 березня, разом з шістками Путіна, котрий давно мріяв про крах Майдану.

Ми відвертаємося від тих, хто підтримував нас останні шість років, стримуючи агресію Кремля, і від тих, кого ми так хотіли наслідувати, чий рівень життя ми хотіли повторити. І відмовляємося на користь тих, хто висмоктував соки з країни десятиліттями і легко йшов на угоди з Кремлем, озвучуючи це бажання і зараз. Зраджуючи тисячі загиблих на Донбасі.

Сьогодні ми втратимо гідність. А трохи пізніше втратимо результати правильної економічної політики останніх років, коли завдяки підтримці МВФ ми росли поспіль чотири роки. І це буде не тому, що так хочеться світовим масонам. А тому, що так працюють закони економіки. І як неминуче розіб’ється той, хто будує свою ракету, виходячи з теорії плоскої землі, так і нехтування економічних законів завжди призводить до кризи. Завжди.

Боляче. Боляче і соромно. Що Майдан зганьблений. Зганьблений через те, що вся країна опинилася в полоні у пари олігархів, які не хочуть втрачати свою владу. І одну людину, яка, може, і не відає, що творить, але точно буде нести відповідальність за все. Як і депутати, які стануть з ним поруч, бажаючи назавжди перегорнути сторінку Майдану.

Сергій Фурса.

Читайте також: Україною керують Коломойський і Аваков, – Шабунін

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE