Politerno > Україна і світ > Як Зеленський у Раді сварився з Гончаруком і тиснув руку Порошенкові (Фото – Відео)

Як Зеленський у Раді сварився з Гончаруком і тиснув руку Порошенкові (Фото – Відео)

  • 5 Березня, 2020
  • 1959 Переглядів
  • 0

Під час позачергового засідання ВРУ 4 березня між нардепом з “ЄС” Олексієм Гончаренком та президентом Володимиром Зеленським сталася перепалка, а згодом експрезидент Петро Порошенко і глава держави Володимир Зеленський поспілкувались біля президії і потиснули один одному руки.

Перед звільненням Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра нардеп заявив, що не зрозумів: перед парламентом виступав Зеленський чи його персонаж із серіалу “Слуга народу” Голобородько.

“Якщо Голобородько, то в кінці мав з’явитися автомат. Якщо Зеленський, то до кого ви зверталися?! Це ви привели уряд (Гончарука – ред.) до влади… Це ви винні, що на митниці збирають лайки і хабарі замість грошей у бюджет”, – звернувся Гончаренко до президента.

“Ми маємо обіцянку кінця епохи бідності, а що ми маємо в результаті? Ми маємо заморожені пенсії людей… Ви обіцяли підвищення пенсій людям, старшим за 80 років. Де воно?! Навіть ту індексацію, яку ви по закону мали зробити зараз, ви її не робите. Немає кінця епохи бідності. Може, тільки для ваших друзів. Ви обіцяли кінець епохи кумівства. Що ми бачимо? Де ваш кум (голова СБУ Іван – ред.) Баканов пішов? Пішов за чортами ганятися чи розбійниками? Це ваш друг, сусід і партнер. Ви таких усіх назбирали. І оце ваша епоха кумівства”, – обурювався Гончаренко перед призначенням Дениса Шмигаля прем’єр-міністром, звертаючись до Зеленського.

Він також звинуватив президента в порушенні обіцянок про закінчення “епохи жадібності” та “епохи брехні”.

“Ви обіцяли забрати мандат у депутата-ґвалтівника, якого ви привели у Верховну Раду. Він тут і зараз сидить (у сесійній залі – ред.)”, – заявив Гончаренко.

Він запропонував президенту “набратися мужності і написати заяву про відставку”.



Після цього виступу Зеленський піднявся з місця й пішов до сесійної зали за Гончаруком. Про що президент говорив із депутатом, у телетрансляції чутно не було. Однак Володимир Зеленський демонстративно відмовився потиснути руку, простягнуту Олексієм Гончаренком.

Згодом представники фракцій “Голос” і “Євросолідарність” почали вимагати дати право оголосити заяву у сесійній залі.

Фракції наполягали на необхідності призначати міністрів окремо, а не в комплексі, “пакетом”.

Читайте також: Нардепи ще раз зберуться позачергово

У президії зав’язалась розмова між Сергієм Рахманіним, Іриною Геращенко, Дмитром Разумковим, Русланом Стефанчуком і Володимиром Зеленським.

Пізніше у президію підійшов Порошенко. Спочатку він слухав, коли всі пішли з президії, Порошенко підійшов до Зеленського і кілька хвилин із ним розмовляв. Наостанок вони потиснули один одному руки.

Про що саме говорили колишній і нинішній президенти наразі невідомо.

Читайте також: Зе-перезавантаження. Навіщо президент віддав Кабмін олігархам

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE