Politerno > Україна і світ > САП повідомила про підозру довіреній особі Грановського

САП повідомила про підозру довіреній особі Грановського

  • 6 Березня, 2020
  • 938 Переглядів
  • 0

САП оголосила підозру довіреній особі екс-нардепа та ще 3 учасникам злочинної схеми, яка завдала Одеському припортовому заводу збитків на 93 мільйони гривень.

“5 березня… повідомлено про підозру чотирьом учасникам злочинної схеми, реалізація якої під час продажу мінеральних добрив завдала збитків АТ “Одеський припортовий завод”(99,57 % належать державі) у сумі 93,3 мільйона гривень, а саме організатору схеми – довіреній особі народного депутата України VIII скликання; заступнику директора та начальнику відділу “Одеського припортового заводу”; власнику компанії-нерезидента-учасниці корупційної схеми”, – повідомляється на сторінці САП у Facebook.

Вказаним особам інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 (зловживання владою) ККУ.

Слідство встановило, що в березні – грудні 2015 року довірена особа нардепа організувала схему, за якою “Одеський припортовий завод” продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами нижчими від ринкових.

Згідно з оформленими угодами, приватна компанія нібито перепродувала продукцію підприємства іноземним компаніям із реального сектору економіки за ринковими цінами, хоча насправді постачання продукції здійснював безпосередньо “Одеський припортовий завод” .

Як наслідок “ОПЗ” недоотримав прибутків на суму близько 93,3 мільйона гривень.

Наразі посадовців “ОПЗ” затримано, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Місцеперебування інших підозрюваних наразі не встановлено.

Судячи з інформації у судовому реєстрі, може йтись про компанію Newscope estates limited, яку пов’язували з народним депутатом від БПП Олександром Грановським.

За даними екс-нардепа Сергій Лещенка, мова йде про колишню помічницю в парламенті і довірену особу Грановського Ольгу Ткаченко. 

Досудове розслідування у справі триває, встановлюються інші учасники корупційної схеми.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, один з найближчих соратників експрезидента Петра Порошенка екснардеп Олександр Грановський отримав імміграційну візу, яка дає йому право на ізраїльське громадянство.

Читайте також: Що роблять і куди роз’їхались найближчі соратники Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE