Politerno > Україна і світ > Яценюк повертається: навіщо “людину-стіну” запросили на ток-шоу Шустера

Яценюк повертається: навіщо “людину-стіну” запросили на ток-шоу Шустера

  • 9 Березня, 2020
  • 2559 Переглядів
  • 0

“Арсеній повернувся”, так коротко можна охарактеризувати п’ятничний ефір ток-шоу Савіка Шустера “Свобода слова” на каналі “Україна”.

Звичайно Рінат Ахметов вдячний Яценюку за те, що у 2014 році він допоміг врятувати бізнес олігарха від цілковитої руйнації, почавши нову сторінку співпраці революціонерів і “регіоналів”.

Українці добре пам’ятають проект “Стіна” і реформування економіки України, головний зміст якої зводився до збільшення плати за комуналку і будь-які послуги держави. 

Очевидно, що зараз дедалі активніше починає свою політичну гру олігарх Рінат Ахметов і для Яценюка у нього відведена досить конкретна роль.

Власник ДТЕК намагається повернути Яценюка в політику в надії на коротку пам’ять українців. Зараз починається інформаційна кампанія по відбілюванню іміджа екс-прем’єра. Все частіше ми зможемо спостерігати на політичних ток-шоу і передачах Арсенія Петровича з тезами про те, що він врятував країну і зупинив обвал економіки після Майдану. У найближчий час західні партнери нам будуть радити не забути про такого геніального економіста, а Ахметов лобіюватиме його призначення на одну з посад в уряді або Нацбанку.

Писати про те як Яценюк знищив рейтинг своєї партії і став мемом “людина-стіна” буде зайвим, а ось про факт корупційних взаємин з Рінатом Леонідовичем знають не всі. Союз олігарха і прем’єр-міністра у 2014 році дозволив запустити десятки корупційних схем, на яких Ахметов заробив сотні мільйонів доларів, але найвигідніша схема стосувалася комунальних тарифів. Заклавши в усі платіжки свій відсоток Яценюк зміг стати мільйонером, а Ахметов монополістом на теплоенергетичному ринку країни. Про зелену енергетику і тариф на 500% вище звичайного, який компенсувала держава, у той час як Ахметов проганяв електрику з ТЕЦ, не раз згадувалось у ЗМІ.

Ряд телеграм-каналів, посилаючись на джерела, повідомляють, що Шустер повністю виконує побажання Ріната Ахметова. Саме олігарх попросив Шустера присвятити першу частину ефіру на ток-шоу у п’ятницю новому прем’єр-міністру Денису Шмигалю і посадити поруч «збитого льотчика» Арсенія Яценюка. Михайла Саакашвілі запросили для краси, щоб не сильно впадала в очі «піар-акція». Головна ціль – поруч зі Шмигалем повинні були опинитися ті, хто «рівня» новому прем’єр-міністру.

За даними телеграм-каналу “Легитимный“, перша частина передачі була повністю оплачена Яценюком, який попросив зробити йому інформаційно теплу ванну без зайвих «гостей». Джерело уточнює, що за чутками ціна питання – «премія» програмі Шустера в розмірі 200.000 $.

У такий спосіб політтехнологи хочуть прирівняти Яценюка до Шмигаля, а лобісти хочуть просунути Яценюка в уряд. Повідомляється, що зараз навіть обговорюється один з варіантів, згідно якого Арсеній Яценюк може стати радником Дениса Шмигаля.

Це буде перша сходинка входження Яценюка в уряд. Другорядне завдання – це повернути Яценюка на великий екран і у велику політику.

Джерело каналу повідомляє, що Яценюк тепер “масово ходитиме на всі ток-шоу”.

Також стало відомо, що політтехнологи Яценюка проплачують масовану рекламну кампанію і розганяють позитивні меседжі про діяльність  Яценюка. А за допомогою “своїх” ЗМІ, ток-шоу та ломів відбуватимуться спроби переконати президента, що цей Кабмін має потребу в такому професіоналі як Яценюк.

Запасний варіант – це прокачування Яценюка і участь в місцевих виборах з головним акцентом «переродження» на наступних парламентських виборах.

Читайте також: Зеленський про вплив олігархів на Кабмін: Більше ніколи не буде можливості зробити глибокі зміни

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE