Politerno > Україна і світ > Зеленський про вплив олігархів на Кабмін: Більше ніколи не буде можливості зробити глибокі зміни

Зеленський про вплив олігархів на Кабмін: Більше ніколи не буде можливості зробити глибокі зміни

  • 7 Березня, 2020
  • 1302 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський розповів чому змінив уряд і чого чекає від Національного банку.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, з посиланням на інтерв’ю Зеленського Bloomberg Quint.

“Їм належить 70%-80% активів у цій країні. Кожен менеджер в Україні працював на одного з них або якось пов’язаний з одним із них. І вони наймають найкращих – ми повинні це розуміти”, – сказав Зеленський, коментуючи вплив олігархів на новий Кабмін.

Зміну українського уряду Зеленський пояснив необхідністю реакції на ефективність його роботи.

“Коли ви робите такі глибокі зміни в країні, ви не можете зазнати невдачі. Мова йде не про ваші особисті рейтинги, не про те, що вас можуть вигнати з влади, а про те, що в України більше ніколи не буде можливості зробити це”, – підкреслив він.

Читайте також: Вслід за Кабміном – Нацбанк. У Зеленського готують звільнення усього керівництва НБУ

Агентство зазначає, що Зеленський бере на себе відповідальність за деякі ключові починання, зокрема, ухвалення законів про скасування заборони на продаж сільськогосподарських земель і щодо захисту націоналізації найбільшого банку України “Приватбанку” в 2016 році, чого домагається МВФ.

У матеріалі Bloomberg Quint наголошується, що Зеленський виступає за незалежність Національного банку, але при цьому виступив з певною критикою на його адресу через те, що НБУ підтримує найвищі в регіоні витрати за позиками.

“Я не планую змінювати будь-яку людину в країні, яка працює чесно і ефективно. Але ми домовилися з Центральним банком про деякі речі, які вони можуть зробити. Якщо вони дають нам це, це означає, що вони ефективні. Я все ще чекаю”, – сказав президент.

У цьому ж інтерв’ю Зеленський заявив, що у разі відсутності прогресу у переговорах з президентом РФ Володимиром Путіним протягом року, він готовий вийти з перемовин щодо врегулювання військового конфлікту на Донбасі.

Читайте також: Про розірвані шаблони і реальність фантастики

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE