Politerno > Україна і світ > Чи зможе олігарх довести Україну до дефолту

Чи зможе олігарх довести Україну до дефолту

  • 10 Березня, 2020
  • 1034 Переглядів
  • 0

Так чому ж розмови оточення олігарха Ігоря Коломойського про дефолт – не випадковість і чи зможе Коломойський руками своєї медіасвити довести Україну до дефолту? А також хто планує заробити грошенят на активне просування теми поставок води в окупований Росією Криму?

У черговому випуску проєкту “Без цензури” журналіст Богдан Буткевич аналізує, хто хоче влаштувати в Україні дефолт і як це пов’язано з водою для окупованого Криму.

5 березня, в ефірі телеканалу “1+1” прем’єр-міністр Денис Шмигаль підтримав ідею подачі води в окупований Крим: “Ми не можемо не давати воду українцям“. Пізніше Шмигаль відкоригував свої слова про подачу води в окупований Крим: “Хотіли б, але не можемо до деокупації півострова”.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з’єднує головне русло Дніпра з островом. Після окупації Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинили.

Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові. Влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.

Зазначимо, що згідно з Женевською конвенцією 1949 року, вся відповідальність за становище людей на окупованій території лягає на країну-окупанта. Статті 55-60 Женевської конвенції перераховують той життєвий мінімум, який має забезпечити держава-окупант: продукти і предмети гігієни, санітарні матеріали і все необхідне для проведення релігійних служб. Держава-окупант має взяти під свій захист дитячі установи і лікарні, прийняти гуманітарну допомогу ззовні, не намагаючись скорегувати її призначення. Тому в разі “гуманітарної загрози” населенню Росія, як країна-окупант, зобов’язана забезпечити громадян, які проживають у Криму, водою.

7 березня, народний депутат з фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський на своїй сторінці в Facebook повідомив, що МВФ відмовив Кабміну Шмигаля в новому кредиті, і в травні Україну чекає дефолт. Пізніше Дубінський видалив цей пост без будь-яких пояснень.

Нагадаємо, у травні 2019 року олігарх Ігор Коломойський висловлювався за оголошення Україні дефолту.

Читайте також: Дубінський бачить Портнова на посаді генпрокурора (Відео)

 
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE