Politerno > Тернопільщина > До справи Шеремета “додали” тернопільського ветерана АТО

До справи Шеремета “додали” тернопільського ветерана АТО

  • 10 Березня, 2020
  • 3443 Переглядів
  • 0

Відомого учасника російсько-української війни з Тернополя Олексія Кодьмана викликають до Головного слідчого управління НП України для участі у проведенні слідчих дій у якості свідка у рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні № 12016100000001206 від 20.07.2016 за фактом умисного вбивства Шеремета П.Г.

Український розвідник Олексій Кодьман, понад два роки провів у полоні терористів так званої «ДНР». 12 листопада 2015 року під час виконання бойового завдання в районі села Павлопілля неподалік від Маріуполя Олексія Кодьмана та ще двох побратимів захопили члени російської диверсійно-розвідувальної групи. Ввечері цього ж дня їх доставили в Донецьк, у колишнє приміщення СБУ. Основний час у полоні Олексій провів у секторі особливого режиму 97 колонії “ДНР”, м.Макіївка. 27 грудня 2017 року звільнено з полону терористів.

У мережі Інтернет люди висловлюють своє обурення тим фактом, що людину, котра практично за рік до вбивства Шеремета потрапила у ворожий полон і пробула там понад 2 роки, вважають свідком у цій гучній справі.  Адже, у КПК України чітко виписано, що свідком є фізична особа, якій відомі або можуть бути відомі обставини, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

Олексій Кодьман також відомий тим, що з моменту звільнення з полону займає активну громадянську позицію, бере участь у підготовці та проведенні різноманітних патріотично орієнтованих заходів, відверто критикує чинну владу, особливо, дії правоохоронців на чолі з міністром МВС України у контексті розслідування справи Шеремета. 

У зв’язку з цим у спільноти мережі закрадається думка щодо можливих інших мотивів у старшого слідчого в ОВС майора поліції Чередника І.А. у виклику О.Кодьмана на допит.  

Читайте також: З якою метою засекретили відомості по розслідуванню “справи Шеремета”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE