Politerno > Україна і світ > Правила у Києві: 1 людина на 10 кв.м. в аптеках і магазинах, заборона дитячих і спортивних майданчиків

Правила у Києві: 1 людина на 10 кв.м. в аптеках і магазинах, заборона дитячих і спортивних майданчиків

  • 21 Березня, 2020
  • 871 Переглядів
  • 0

У Києві з 21 березня заборонено користуватися дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах та на прибудинкових територіях, а з 25 березня в аптеках і продуктових магазинах має бути не більш ніж 1 людина на 10 квадратних метрів.

“Районним в місті Києві державним адміністраціям, комунальному об’єднанню “Київзеленбуд”, ГУ Національної поліції України у м. Києві забезпечити проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи щодо заборони користування дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах та на прибудинкових територіях”, – йдеться у протоколі № 16 Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА “Про запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, та введення додаткових обмежувальних заходів на території міста Києва”

Зазначається, що заборона вводиться “до покращення епідемічної ситуації”.

Крім того, Департаменту економіки та інвестицій, Департаменту фінансів КМДА доручено до 24 березня забезпечити виділення цільових коштів у розмірі 23 млн грн на проведення заходів з проведення дезінфекції житлових багатоквартирних будинків.

Також вирішено обмежити доступ відвідувачів до приміщень ЦНАП, за винятком виключних випадків.

У протоколі №16 Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА зазначається:  “Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), керівникам мережі продуктових магазинів та аптек забезпечити наявність споживачів в торгівельному приміщенні в кількості 1 особа на 10 м2 та забезпечити заходи щодо дотримання санітарних норм”.

Крім того, представникам поліції доручено “забезпечити присутність працівників в кількості не менше двох осіб в кожній одиниці наземного громадського транспорту, яка буде рухатись за окремо визначеними маршрутами та перевірку наявності спеціального квитку, посвідчення особи та засобів індивідуального захисту”.

Міському громадському формуванню з охорони та правопорядку державного кордону “Муніципальна варта” доручено забезпечити присутність працівників в кількості не менше однієї особи в кожній одиниці наземного громадського транспорту, яка буде рухатись за окремо визначеними маршрутами та перевірку наявності спеціального квитку, посвідчення особи та засобів індивідуального захисту.

Рішення Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА, прийняті у межах її повноважень, є обов’язковими для виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території м. Києва. Головою комісії є мер Києва Віталій Кличко.

21 березня мер Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці з 23 березня громадським транспортом зможуть користуватися лише окремі категорії працівників.

Легендарний одеський продуктовий ринок Привоз продовжує працювати у звичайному режимі, а продуктовий ринок у Боярці Київської області відкрився попри карантин.

Також стало відомо, що Росія не пропускає через кордон фуру медичної марлі для пошиття медичних масок в Україні.

Читайте також: Скупка усього і $ 1000 на руки. Хто виграє змагання з порятунку економіки від вірусу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE