Politerno > Україна і світ > Нардепам пропонують протягом найближчих 2 місяців проводити засідання в онлайн-режимі

Нардепам пропонують протягом найближчих 2 місяців проводити засідання в онлайн-режимі

  • 23 Березня, 2020
  • 742 Переглядів
  • 0

У Верховній Раді пропонують на час заходів із запобігання поширенню коронавірусу проводити засідання парламенту в режимі відеоконференцій.

Текст відповідного законопроєкту №3250, авторства першого заступника голови Верховної Ради Руслана Стефанчука і нардепа Миколи Стефанчука (фракція «Слуга народу»),  розміщений на сайті парламенту.

Зокрема, пропонується тимчасово, протягом 60 днів, дозволити проведення пленарних засідань та засідань комітетів парламенту в режимі онлайн. Крім того, у такому режимі, відповідно до ініціативи, депутати можуть розглядати винятково законопроєкти, які мають особливу важливість і пов’язані із запобіганням поширенню епідемій, гарантуванням національної безпеки та оборони, економічним добробутом і правами людини.

Законопроєкт передбачає, що рішення про проведення пленарного засідання в режимі відеоконференції може ухввалювати голова Верховної Ради за пропозицією президента або щонайменше однієї третини народних депутатів від конституційного складу парламенту.

Під час проведення пленарного засідання парламенту в режимі відеоконференції в залі, де воно відбувається, можуть бути присутніми лише голова Верховної Ради, його перший заступник і віце-спікер, а також доповідач законопроєкту, голова або представник визначеного головним комітету, члени лічильної комісії, по одному представнику від кожної депутатської фракції або групи, співробітники апарату ВР, які обслуговують пленарні засідання. Інші народні депутати України беруть участь у пленарному засіданні в режимі відеоконференції, йдеться в ініціативі.

Нагадаємо, у депутата з фракції Опозиційна платформа — За життя Олександра Лукашева діагностували коронавірус.

Політик зазначив, що перший тест показав негативний результат.

Перед цим нардеп Сергій Шахов став першим парламентарієм, у якого діагностували коронавірус. Ймовірно він заразився новим вірусом у Франції. Спочатку депутат заперечував позитивний результат тесту на коронавірус, але 18 березня записав відеозвернення у Facebook і розповів про хворобу.

Читайте також: Україна серед держав з найбільшим ступенем уразливості до коронавірусної пандемії, – дослідження

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE