Politerno > Україна і світ > Безсмертний про помилки влади у боротьбі з коронавірусом: “Підтримку отримали олігархи, а не дрібний і середній бізнес”

Безсмертний про помилки влади у боротьбі з коронавірусом: “Підтримку отримали олігархи, а не дрібний і середній бізнес”

  • 24 Березня, 2020
  • 925 Переглядів
  • 0

Колишній дипломат Роман Безсмертний назвав помилкою влади взаємодію з олігархами, а не з дрібним і середнім бізнесом у питанні протидії поширенню коронавірусу COVID-19.

Про це Роман Безсмертний заявив в етері програми “Великий ефір Василя Зими” на Еспресо.TV.

“З моєї точки зору, оці двотижневої давності ініціативи щодо введення надзвичайного стану з владних коридорів пояснювалися тим, що затягування карантину призведе до того, що люди не будуть витримувати цю напругу і вони “вибухнуть”. Що у цій ситуації необхідно робити: перше – уже допущена помилка, коли підтримку отримали олігархи, а не дрібний і середній бізнес, який насправді може природньо протидіяти епідемії. Тому що він знаходиться в системі координат дуже локальних і сегментованих, подрібненних. Тому він організаційно може протистояти. І треба було пітримку робити власне середньому і малому бізнесу”, – сказав Безсмертний.

Політик також додав, що владі потрібно було працювати з меріями та селищними головами, аби організувати роботу та надавати допомогу людям у боротьбі з коронавірусом.

“В Україні люди живуть не в областях і районах, вони живуть в селах, містах і селищах. До чого тут обласні, районні адміністрації? Треба було працювати через мерії, через сільських, селищних голів – вони дають можливість розосередити цю роботу і організувати. Замість того, щоб працювати з цими людьми, і держава б надавала їм допомогу, допомога пішла куди? Допомога пішла на рівень макро, що знову підніме олігархат український. Оці помилки, які допускаються, свідчать про хибну дорогу, якою пішла українська влада в протидії коронавірусу”, – наголосив Безсмертний.



Читайте також: З карантину у феодалізм. Як коронавірус позбавляє Зеленського влади у регіонах

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE