Politerno > Україна і світ > Реструктуризації державного боргу України не буде, – Шмигаль

Реструктуризації державного боргу України не буде, – Шмигаль

  • 24 Березня, 2020
  • 663 Переглядів
  • 0

Уряд не бачить жодних підстав для реструктуризації державного боргу і закликає не спекулювати на темі боргової політики.

Про це на своїй сторінці в фейсбуці написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Побачив новину з моєю заявою про необхідність реструктуризувати державний борг України. Ні в кого не виникло запитання, про яку реструктуризацію може йтися, якщо за хвилину до того я говорив, що Україна більш підготовлена до потенційної кризи, ніж в 2008 чи 2015 роках. Тому уточню – йшлося про рефінансування, а не реструктуризацію боргу. Додаю офіційну позицію Уряду з цього питання“, – заявив прем’єр.

Незважаючи на нові виклики, Уряд не бачить жодних підстав для реструктуризації державного боргу та закликає не спекулювати на темі боргової політики.

Україна входить в турбуленті часи з набагато сильнішими позиціями, ніж це було під час попередніх криз: міжнародні резерви на найвищому за останні роки рівні, інфляція – рекордно низька, державний бюджет – збалансований, а показник державного боргу до ВВП впав до рекордно низьких 44,3%. Незважаючи на складну ситуацію, що склалась у зв’язку з поширенням коронавірусу, ми продовжуємо реалізовувати Середньострокову стратегію управління державним боргом, маємо у розпорядженні диверсифіковані джерела залучення коштів для фінансування державного бюджету та продовжуємо виконувати свої зобов’язання перед кредиторами в повному обсязі“, – йдеться в заяві Кабміну.

Читайте також:  Нова конструкція влади в Україні: створення та перспективи

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE