Politerno > Україна і світ > Український дипломат розповів, як перехворів коронавірусом

Український дипломат розповів, як перехворів коронавірусом

  • 25 Березня, 2020
  • 935 Переглядів
  • 0

Співробітник Генерального консульства України в Мюнхені Дмитро Шевченко, який перехворів коронавірусом, заявив, що COVID-19 – це зовсім не жарт.

Про це він на писав на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, 14 березня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що за кордоном коронавірусом заразився український дипломат.

Шевченко зазначив, що захворів у Німеччині і лікування теж проходив у німецькій клініці, звідки його виписали додому за умови дотримання карантину.

“Починаючи з 3 березня, ледь не віддав кінці через важку форму коронавірусу, якою я в своєму віці і стані здоров’я не повинен був захворіти, але захворів. Наразі загрози життю вже немає, хоча легкі пошкоджені серйозно і надовго, сподіваюся, не назавжди” – зізнався він.

Дипломат зазначив, що шанси померти від коронавірусу, можливо, вищі саме у літніх людей, як про це говорять медики та науковці. Однак шанси серйозно захворіти, переконаний він, однакові у всіх.

“У лікарні літніх людей було відсотків 15, абсолютна більшість – від 20 до 60 рівномірно розподілені, нагадаю – там лежать тільки важкі хворі, з легкою формою хворіють вдома. Я не буду повторювати, що робити, щоб не захворіти, скажу тільки – бережіть себе! ” – порадив Шевченко.

Він також додав, що німецька система охорони здоров’я «непогана, але й має свої серйозні мінуси».

“Мені доводилося наполягати, щоб мене госпіталізували із запаленням легенів і хоча б зробили рентген, мені доводилося «вибивати» тест на коронавірус перед випискою (безуспішно), але головне – все тут (і мабуть всюди) тримається не лише на лікарях, які з’явилися раз на день і зникли, скільки на медичному персоналі, на чиї балканські і східноєвропейські плечі лягає головний тягар вирулювання із цієї кризи, великий уклін цим людям, які за не особливо великі зарплати роблять таку надзвичайно важку, небезпечну і важливу працю. Друзі, бережіть себе!! Ви знаєте, як)”, – розповів український консул у Мюнхені. 

Читайте також: Нардепи вимагають особливих умов перебування в лікарнях

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE