Politerno > Україна і світ > У Франції спробують лікувати хворих коронавірусом плазмою тих, хто видужав

У Франції спробують лікувати хворих коронавірусом плазмою тих, хто видужав

  • 5 Квітня, 2020
  • 820 Переглядів
  • 0

У вівторок, 7 квітня, у Франції стартують клінічні випробування з переливання інфікованим коронавірусом плазми крові людей, які вилікувалися від COVID-19.

Про це повідомляє французьке видання Le Figaro.

“Це клінічне випробування включає переливання плазми від пацієнтів з COVID-19, які одужали, що мають антитіла до вірусу і які можуть передати цей імунітет пацієнту, у якого COVID-19 зараз”, – зазначає видання.

Переливання проводитимуть державні лікарні Парижа, Французький банк крові та Національний інститут охорони здоров’я та медичних досліджень.

У дослідженні візьмуть участь 200 чоловік, які вилікувалися від коронавирусу мінімум 14 днів тому. Результати експерименту стануть відомі через 2-3 тижні.

Варто зазначити, що у Франції більше 15,5 тис. осіб, які вилікувалися від коронавирусу.

Як відомо, дослідження медиків з французького Марселя вказує також на ефективність комбінації гідроксихлорохіну і азитроміцину в якості препаратів для лікування коронавирусу.

Нагадаємо, в суботу, 4 квітня, поліцейські із застосуванням сили затримали чоловіка на пляжі в районі 14-ї станції Великого Фонтану в Одесі, який продавав каву під час карантину.

Читайте також: Шведи сидять в кафе, британці бігають, а в Ізраїлі моляться. Як сидять на карантині в Україні та інших країнах

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE