Politerno > Україна і світ > Уряд розблокував рахунки “Суспільного”

Уряд розблокував рахунки “Суспільного”

  • 25 Квітня, 2020
  • 1105 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів змінив порядок використання державних коштів, передбачених на фінансування “Національної громадської телерадіокомпанії України”.

Про це повідомляє “Урядовий портал“.

Документ, розроблений Міністерством культури і інформаційної політики України, дозволяє НСТУ погасити протягом 2020 року на підставі рішення суду заборгованість перед акціонерним товариством “Євроньюс”, в тому числі сплатити виконавчий збір та інші витрати виконавчого провадження.

У свою чергу, в.о. міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко наголосила, що таким чином проблема з фінансуванням Суспільного мовника, яка тягнулася кілька років, нарешті вирішена.

Це пов’язано з тим, що в кінці лютого на рахунки “Суспільного” наклали арешт – роботу каналу було заблоковано. Так як 18 лютого Міністерство юстиції України відкрило виконавче провадження по стягненню з “Суспільного” боргу в сумі 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів і 73 080 грн (приблизно $ 3 тис.) судового збору на користь акціонерного товариства “Євроньюс” .

На “Суспільному” також зазначають, що колишня державна Національна телекомпанія України почала співпрацювати з “Євроньюс” в 2010 році, тобто ще до створення “Суспільного мовника”. Згодом з бюджету припинили виділяти кошти на оплату ліцензійних платежів за договором про створення україномовної версії “Євроньюс”, що і призвело до появи боргу і відповідного судового процесу.

“Суспільний мовник” отримав цей борг у спадок як правонаступник всіх прав і обов’язків колишньої державної Національної телекомпанії України, яка припинила свою діяльність.

Нагадаємо, 30 серпня Державне бюро розслідувань провело обшуки в приміщенні Національної суспільної телерадіокомпанії України. У відосмстві зазначили, що слідчі дії птривали в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо «зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди».

Національна суспільна телерадіокомпанія, зі свого боку, повідомила, що з обшуками прийшли й до голови правління НСТУ Зураба Аласанії та кількох інших співробітників компанії.

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія натякнув, що за обшуками ДБР на “Суспільному” може стояти Богдан.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір після повідомлень про обшуки в приміщенні НСТУ та в помешканні Зураба Аласанії закликав владу в Україні утриматися від тиску на державні ЗМІ.

Читайте також: Шмигаля на поводок. Як Рада допомогла Зеленському скористатися викриттям Уманського

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE