Politerno > Україна і світ > Щоб політичні авантюристи не завадили нашому братньому і стратегічному партнерству – Грузія відкличе посла

Щоб політичні авантюристи не завадили нашому братньому і стратегічному партнерству – Грузія відкличе посла

  • 9 Травня, 2020
  • 805 Переглядів
  • 0

Грузія не розриватиме дипломатичні відносини з Україною через призначення Міхеіла Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ України.

Про це заявив прем’єр-міністр Георгій Гахарія, повідомляє видання “Новости-Грузия“.

Гахарія пояснив, що відкликали посла тільки для того, щоб провести консультації на тему, “як захистити наші відносини від авантюристів”.

“Ми відкликаємо посла, щоб ці політичні авантюристи не завадили нашому братньому і стратегічному партнерству і не поставили б під загрозу ці відносини. Це для нас найважливіше. Згодом обов’язково, щоб хтось, ким би він не був, сказав, що буде забезпечено те, щоб в майбутньому не продовжиться втручання в справи іншої країни, як він стримає Міхеіла Саакашвілі, щоб він утримувався від втручання у внутрішні справи Грузії”, – сказав Гахарія.

Прем’єр додав, що побоюється “втручання у внутрішні справи Грузії” з боку Саакашвілі. Гахарія хоче отримати гарантії від української сторони, що цього не станеться.

Нагадаємо, минулого місяця прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія пригрозив відкликанням для консультацій посла з України у разі призначення експрезидента цієї країни Міхеіла Саакашвілі віцепрем’єром.

Раніше міністр охорони навколишнього середовища і сільського господарства Грузії Леван Давіташвілі назвав призначення експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ України є недружнім жестом з боку Києва.

Читайте також: ВАКС незграбний, НАБУ хабарів не бере, Зеленський не зі старої політичної еліти – Саакашвілі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE