Politerno > Україна і світ > Командир військового госпіталю намагається уникнути покарання за хабарництво – активісти

Командир військового госпіталю намагається уникнути покарання за хабарництво – активісти

  • 12 Травня, 2020
  • 5075 Переглядів
  • 0

Зазначається, що керівник шпиталю за допомогою впливових друзів і фінансових ресурсів намагається уникнути справедливого покарання за вчинені протиправні дії. При цьому, активісти вказують, що він навіть не має медичної освіти. 

Рух Ветеранів України довів до громадськості інформацію про те, що командир 61-го військового мобільного госпіталю, командир в/ч А0318 полковник Перестюк Олександр Федорович 30 квітня поточного року був затриманий співробітниками СБУ за вимагання хабарів від громадян, які хотіли проходити службу за контрактом в лавах ЗСУ.

“Цінник починався від 1000$ (!!) , якщо хабар не було заплачено, то підприємливий полковник створював штучні перешкоди кандидатам для отримання направлень на проходження служби за контрактом та, надалі, надавав послуги з “рішення” цих питань. Гроші він отримував через своїх посередників, а саме двох водіїв закріпленого за ним службового транспорту. Так само на його рахунку інші схеми щодо систематичного вимагання хабарів від діючих військовослужбовців різних відомств”, – зазначають активісти ветеранського руху.

“Важливо відзначити, що пан полковник, обіймаючи посаду начальника госпіталю, навіть не має медичної освіти, і не рятував життя наших воїнів протягом АТО / ООС, а всього лише вішав собі медалі та ордени. Варто задуматися, як він керує своїми підлеглими, які є кваліфікованими лікарями та може правильно організувати їх роботу, не розуміючи самої суті “медичної справи”.

Протягом останніх трьох років в Маріупольському госпіталі існували різні грошові збори з персоналу, починаючи оформленням статусу УБД, закінчуючи можливістю жити за територією госпіталю”, – вказано у повідомленні Руху.

Активісти зазначають, що є приклад з незаконним списанням державного майна, а саме: автомобіля марки «УАЗ» III категорії з двома комплектами нової автомобільної гуми. Майно було списано протягом місяця, а потім безслідно зникло. 

Наразі правоохоронними органами вирішується питання щодо затримання керівника шпиталю та повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України.

“Тому наш “підприємливий” полковник уклав договір з 5 адвокатами на надання юридичних послуг зі свого захисту. Такий факт не викликає сумніву причетності Олександра Федоровича до даних злочинів. На цю мить, Перестюк О.Ф. 15.09.1977 р.н., за допомогою впливових друзів і фінансових ресурсів намагається уникнути справедливого покарання за вчинені протиправні дії.

Рух Ветеранів України уважно слідкує за ситуацією і зробить все від нас залежне, щоб винні понесли покарання!” – підсумовують активісти ветеранського руху.

Читайте також: В Росії близько 300 військових заразилися коронавірусом на репетиціях параду – РосЗМІ (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE