Politerno > Україна і світ > Нардепи з Львівської області вимагають покарати Ківу за образи регіону

Нардепи з Львівської області вимагають покарати Ківу за образи регіону

  • 12 Травня, 2020
  • 982 Переглядів
  • 0

Депутатська група “Львівщина” у ВРУ звернулася до СБУ, Офісу генерального прокурора, голови Парламенту, прем’єр-міністра та президента з вимогою зреагувати на вислови нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви щодо Львівської області.

Про це повідомив у мережі співголова групи, ексочільник Львівської ОДА, нардеп від “ЄС” Олег Синютка, опублікувавши відповідну заяву.

Заява депутатської групи “Львівщина”

Депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Ківа назвав Львівщину “колискою українського нацизму”. Тим самим Ківа повторив тезу сталінської пропаганди, яка сьогодні стала інструментом війни, що її Путін розв’язав проти України. Пропаганди по своїй суті людиноненависницької, тоталітарної та глибоко українофобської.

У 30-50-х роках минулого століття формулювання про “український фашизм” стали своєрідним виправданням комуністичного геноциду проти українського народу. Сьогодні подібні ярлики прямо служать інтересам Кремля, бо з їх допомогою вороги України намагаються розпалити ненависть між українцями, поділити нас на регіональній та етнічній основі.

Кремль, його агенти і П’ята колона ненавидять Львів і всю Галичину, бо без Львова і Галичини немислиме існування України як суверенної, демократичної та європейської держави.

Ми, народні депутати України з групи “Львівщина”, звертаємося до Служби Безпеки України та Офісу Генерального прокурора України дати правову оцінку заявам народного депутата Іллі Киви. Також закликаємо голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля і президента України Володимира Зеленського дати публічну політичну оцінку подібним висловам.

Прихильникам Сталіна та Путіна не місце в незалежній, європейській, демократичній Україні.

Звернення підписали 17 народних депутатів: Олег Синютка, Микола Княжицький, Ростислав Тістик, Михайло Цимбалюк, Галина Васильченко, Тарас Батенко, Андрій Кіт, Павло Бакунець, Бондар Михайло, Микола Величкович, Ярослав Дубневич, Роман Лозинський, Євген Петруняк, Наталія Піпа, Орест Саламаха, Софія Федина та Ярослав Юрчишин.

Читайте також: Як нардепи піаряться на “липовій” боротьбі з коронавірусом – КВУ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE