Politerno > Україна і світ > Лауреатом премії імені Георгія Ґонґадзе у 2020 році став Павло Казарін

Лауреатом премії імені Георгія Ґонґадзе у 2020 році став Павло Казарін

  • 21 Травня, 2020
  • 775 Переглядів
  • 0

Лауреатом премії імені Георгія Ґонґадзе у сфері журналістики став публіцист, телеведучий Павло Казарін, разом з почесною нагородою він отримає 100 тисяч гривень.

Як відомо, 21 травня Ґонґадзе мав виповнитися 51 рік.

Фіналістами цьогорічної премії також були:

  • засновник “Телебачення Торонто” Роман Вінтонів;

  • засновник проєкту Ukrainer Богдан Логвиненко

Вперше у 2019 році премію отримав журналіст Вахтанг Кіпіані.

За умовами Премії, лише члени Капітули мають право номінувати журналістів на її здобуття. 

Відзначаючи винятковість Павла Казаріна, член Капітули Премії, релігієзнавець, письменник і член Українського ПЕН Ігор Козловський сказав: “Тексти мають багато спільного зі своїм автором, з його особистістю, характером, способом рефлексій, його внутрішньою творчою майстернею.

Є тексти розумні, є порожні, а є тексти Павла Казаріна, які практично неможливо не впізнати. Вони оригінальні не лише побудовою речень, а скоріше інтелектуальною глибиною і, водночас, легкістю думки.

Павло Казарін є тим журналістом, стукіт серця якого, як і серця його живих і своєчасних текстів, збігається з ритмом нелегкого сьогодення нашої країни. Для мене це найважливіша оцінка номінанта на таку нагороду, як Премія пам’яті Георгія Ґонґадзе“.

До довгого списку номінантів на здобуття Премії цього року ввійшли 22 українські журналісти. 

Серед критеріїв для висунення кандидатів: 

  • інноваційність;

  • значний внесок у розвиток жанру чи журналістського середовища;

  • професійність і компетентність.

Цього року церемонія нагородження відбулася в телеформаті. Ведучими стали Юрій Макаров та Ольга Сніцарчук.

Також учасниками ефіру були дружина Георгія Ґонґадзе, керівниця української служби “Голосу Америки” Мирослава Ґонґадзе, письменник і президент Українського ПЕН Андрій Курков, письменниця, правозахисниця і журналістка Лариса Денисенко, вчений, публіцист Ігор Козловський, перший лауреат премії, головний редактор інтернет-видання “Історична правда”, а також засновник музею-архіву преси Вахтанг Кіпіані, експерт зі стратегії Євген Глібовицький.

Премія імені Георгія Ґонґадзе заснована у 2019 р. Засновниками премії виступила громадська організація Pen Ukraine у партнерстві з Асоціацією випускників Києво-Могилянської бізнес школи та інтернет-видання “Українська правда”, яке заснував Ґонґадзе.

Премію імені Георгія Ґонґадзе присуджують журналістам, які слідують принципам та цінностям незалежної журналістики, демонструють професійність, компетентність, інноваційність, створюють матеріали, що призводять до вирішення або розуміння певних проблем у суспільстві та змін у країні, а також роблять суттєвий внесок у розвиток медіасередовища в цілому.

Претендувати на премію можуть тільки журналісти, які працюють в Україні і які протягом останніх 5 років залишалися в професії.

Раніше ми повідомляли, що засуджений до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе колишній генерал-лейтенант міліції Олексій Пукач може вийти на свободу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE