Politerno > Україна і світ > МОЗ анонсує повернення ресторанів і готелів до повноцінної роботи з 10 червня

МОЗ анонсує повернення ресторанів і готелів до повноцінної роботи з 10 червня

  • 21 Травня, 2020
  • 1763 Переглядів
  • 0

З 10 червня планується відновлення роботи ресторанів і кафе у приміщеннях, діяльність установ культури та повноцінної роботи готелів і хостелів.

Про це повідомляє у Фейсбуці Міністерство охорони здоров’я.

Згідно з опублікованою діаграмою поетапного послаблення карантину, з 22 травня в регіонах України в рамках другого етапу почнуть працювати готелі без ресторанів, громадський і внутрішньообласний транспорт.

Крім того, з 22 травня при дотриманні обмежень щодо кількості учасників можна буде проводити релігійні (1 людина на 10 кв.м.) і спортивні (до 50 учасників, без глядачів) заходи.

З 25 травня планується запуск метро за умови використання масок і респіраторів, відкриються дитячі садки.

З 1 червня за умови дотримання протиепідемічних вимог зможуть працювати фітнес-центри (крім групових занять більше 10 осіб), відновиться діяльність закладів освіти в групах не більше 10 осіб, будуть дозволені міжобласні перевезення.

З 15 червня заплановано відновлення авіаперельотів.

МОЗ нагадує, що з 22 червня в Україні буде діяти адаптивний карантин, коли обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшуватися залежно від епідемічної ситуації в кожному регіоні.

Всього буде 5 етапів пом’якшення карантину.

Рішення про пом’якшення режиму адаптивного карантину прийматимуть у кожному регіоні на підставі даних про інцидентність (середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис.), завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількості проведених ПЛР і ІФА тестів.

Зокрема, для переходу до наступного етапу пом’якшення карантину показник інцидентності має становити менше 12 осіб на 100 тис. населення, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим COVID-19 має бути менше 50%, кількість ПЛР і ІФА тестів – більше 12 на 100 тис. населення впродовж останніх 7 днів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE