Politerno > Україна і світ > Звинуваченим у вбивстві Шеремета змінили підозри

Звинуваченим у вбивстві Шеремета змінили підозри

  • 21 Травня, 2020
  • 962 Переглядів
  • 0

Слідство змінило підозри трьом підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета і тепер називає організаторами невстановлених осіб.

 Про це повідомив у коментарі УП адвокат підозрюваної Юлії Кузьменко Тарас Безпалий.

Раніше поліція вважала організатором злочину музиканта Андрія Антоненка. Тепер він, як і лікар Юлія Кузьменко, за версією слідства, є виконавцями, військова медсества Яна Дугарь – пособником.

Змінився також ймовірний мотив вбивства. Раніше правоохоронці говорили, що Антоненко “захопився ультранаціоналістичними ідеями” та “культивав величність арійської раси”. Тепер поліція вважає, що невстановлені організатори діяли з особистих мотивів і “вирішили створити в суспільстві вкрай резонансну подію” для провокації акцій протесту.

У свою чергу, мотиви підозрюваних нібито полягали в тому, що вони підтримували ідеї створення цієї резонасної події.

Згідно з уточненою версією, Кузьменко лише підкладала вибухівку під автомобіль журналіста, але не активувала її, як йшлось раніше.

Крім того, у справі фігурують “невстановлені особи”, які нібито забезпечили підозрюваних вибухівкою.

Також до підозр додали дві нові статті: про знищення майна (автомобіля, на якому їхав Шеремет) та незаконному поводжені зі зброєю (вибухівкою, яку підклали під авто).

Строки досудового розлідування у справі встановлені до 12 червня. Адвокат Безпалий припускає, що найближчим часом може бути оголошено про завершення слідства.

Нагадаємо, 23 квітня у підозрюваної у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко відбулися обшуки.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE