Politerno > Україна і світ > Crew Dragon вийшов на орбіту і прямує до МКС (Відео)

Crew Dragon вийшов на орбіту і прямує до МКС (Відео)

  • 30 Травня, 2020
  • 959 Переглядів
  • 0

У суботу, 30 травня о 22:22 (за Києвом), компанія Ілона Маска SpaceX у співпраці з NASA запустила на МКС космічний корабель Crew Dragon з 2 астронавтами на борту.

SpaceX у Твіттері повідомляє, що Crew Dragon вийшов на земну орбіту та прямує до Міжнародної космічної станції для стикування.

Екіпаж пілотованої місії зможе потрапити на борт МКС вже 31 травня.

 

“Crew Dragon відокремився від другої ступені носія Falcon 9 та прямує до Міжнародної космічної станції з астронавтами Робертом Льюїсом Бенкеном та Дагласом Джеральдом Херлі”, – йдеться у повідомленні.

Спочатку запуск планувався на 27 травня, але його скасували за 17 хвилин до старту через складні погодні умови.

Старт ракети особливий тим, що вперше політ відбувається на космічному кораблі приватної компанії.

Три дні тому на жодному етапі при підготовці до старту не виникало ніяких проблем: у ракету-носій Falcon 9 вже закачали паливо і окислювач, гас і рідкий кисень, але старт таки відклали з урахувань безпеки через сильний дощ та грозу.

Зазначимо, що окрім 27 травня, SpaceX бронювала ще два резервні стартові вікна: перше – субота, 30 травня, друге – неділя, 31 травня.

За словами очільника NASA Джима Брайденстайна, станом на 1:00 30 травня не було рішення щодо запуску Crew Dragon в суботу.

“Погодні умови будуть оцінені вранці”, – сказав тоді він.

45-е космічне крило ВПС США повідомляло, що в районі запуску пілотованої місії Crew Demo-2 є 50% ймовірності, що погодні умови завадять запуску космічного корабля 30 травня о 3:22 p.m. EDT (22:22 за Києвом) і 40% ймовірності, що запустити астронавтів у космос не вийде і в неділю 31 травня о 3:00 p.m. EDT (22:00 за Києвом).

Погана погода у штаті Флорида, де розташований стартовий майданчик на мисі Канаверал, пов’язана із тропічною бурею Бертою.

При цьому, у NASA заявляли, що для безпечного запуску корабля повинна бути не лише ясна погода на стартовому майданчику, а й в океані, куди у випадку аварійної ситуації приводниться капсула з екіпажем корабля.

А голова NASA наголосив, що безпека астронавтів – найвищиий пріоритет агентства.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE