Politerno > Україна і світ > Протести через вбивство в Міннеаполісі переросли у масові заворушення (Відео)

Протести через вбивство в Міннеаполісі переросли у масові заворушення (Відео)

  • 30 Травня, 2020
  • 1176 Переглядів
  • 0

Протести у США, спричинені вбивством афроамериканця в штаті Міннесота, переросли у масові заворушення в найбільших містах. В результаті зіткнень є постраждалі.

Про це повідомляє Assiciated Press.

Повідомляється, що акції протесту через убивство Джорджа Флойда в Міннесоті прокотилися десятками великих міста. Зокрема, губернатор Джорджії оголосив надзвичайний стан і ввів Національну гвардію США в Атланту.

Після декількох годин мирної акції в центрі Атланти частина демонстрантів раптово вдалися до радикальних дій, розбивши кілька поліцейських авто. Вони також розфарбували емблему в штаб-квартирі телеканалу CNN і закидали офіцерів пляшками.

У самому Міннеаполісі, де поліцейські вбили Флойда, після спалення поліцейської дільниці з настанням темряви тисячі людей вийшли на акцію, проігнорувавши комендантську годину. У південній частині міста було підпалено кілька машин, а також розгромлено магазини. Незабаром після цього до міста зайшов важкий контингент Національної гвардії і поліції.

У Фініксі, Денвері, Лас-Вегасі, Лос-Анджелесі і в околицях цих міст
пройшли мирні акції з тисячами демонстрантів, які несли таблички “Він говорив, що не може дихати”, “Правосуддя для Джорджа”, а також скандували “немає справедливості, немає миру”.

Протести у п’ятницю ввечері пройшли у Вашингтоні та Нью-Йорку.

Також протестували в 6 містах штату Каліфорнія, в тому числі Лос-Анжелесі і Сан-Франциско.

Крім того, акції пройшли в штатах Колорадо, Джорджія, Іллінойс, Айова, Індіана, Кентуккі, Луїзіана, Массачусетс, Мічиган, Міннесота (Міннеаполіс), Невада, Північна Кароліна, Огайо, Техас, Вірджинія.

У Детройті в ході протестів застрелили 19-річного хлопця. Поліція повідомила, що постріл у натовп протестуючих був проведений невідомою людиною з сірого Dodge Durango, жертва пізніше померла в лікарні.

У Міннеаполісі поліція затримала ряд людей, які ігнорували накази про розгін акції протесту.

Повідомляється, що в співробітників правоохоронних органів стріляли, проте вони не постраждали. За даними ЗМІ, поліція застосовувала сльозогінний газ і гумові кулі для розгону натовпу.

У Лас-Вегасі пройшли арешти після того, як протестуючі захопили частину легендарної смуги Лас-Вегас-Стріп (освітлена неоновими вогнями ділянка бульвару Лас-Вегас з елітними казино-готелями).

Протести в Лас-Вегасі, KTNV

У Лос-Анжелесі в ході акцій протесту поранені двоє офіцерів поліції. Акції заборонені. Демонстрантів попередили, що вони будуть заарештовані, якщо не розійдуться.

У штаті Джорджія губернатор оголосив надзвичайний стан після протестів у столиці штату – Атланті. Було задіяно 500 працівників нацгвардії.

У Далласі в ході протестів травмований офіцер поліції. Повідомляється, що деякі протестуючі кидали цеглини в офіцерів.

У Вашингтоні демонстранти зібралися біля Білого дому і намагалися прорватися до президентської резиденції. Спочатку мирна демонстрація в Нью-Йорку з настанням ночі перетворилася на хаос, коду учасники акції вступили в протистояння з поліцією, розбивали і палили автомобілі.

У Х’юстоні, де виріс Джордж Флойд, перед будівлею муніципалітету зібралися кілька тисяч осіб. Напруженість також посилилася в декількох містах Західного узбережжя, коли протестувальники вночі перекрили шосе в Лос-Анджелесі та Окленді.

Близько тисячі протестувальників в Окленді розбивали вікна і залишали на стінах поліцейських дільниць графіті із закликами до розправи над поліцейськими.

Нагадаємо, зранку 29 травня українські винищувачі супроводжували стратегічні бомбардувальників ВПС США під час перельоту над територією України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE