Politerno > Україна і світ > У США тривають протести після убивства копами афроамериканця, є перша жертва (Відео – Фото)

У США тривають протести після убивства копами афроамериканця, є перша жертва (Відео – Фото)

  • 28 Травня, 2020
  • 988 Переглядів
  • 0

У США в Міннеаполісі (штат Міннесота) відбуваються протести після того, як 25 травня поліцейські під час жорсткого затримання помер 46-річного афроамериканець Джордж Флойд. Під час зіткнень застрелений один чоловік, поліція затримала підозрюванного. 

Про це повідомляє CBS.Minnesota.

Так, в ніч на 28 травня в поліцію Міннеаполіса надійшло повідомлення про постріли на перетині вулиць Лейк-стріт і Блумінгтон-авеню. По прибуттю правоохоронці виявили чоловіка у тяжкому стані з вогнепальним пораненням. Він помер після того, як був доставлений в лікарню. У результаті був затриманий один підозрюваний у вбивстві.

Як відомо, заворушення в Міннеаполісі тривають з понеділка, після інциденту з вбивством Джорджа Флойда. Як говориться у звіті поліцейських, Флойд чинив опір після того, як його машину зупинили правоохоронці.

На відео, які були опубліковані в мережі, видно, як один з поліцейських застосовує задушливий прийом до затриманого, поставивши йому коліно на шию. Під час затримання Флойд говорив, що не може дихати і просив його не вбивати. В результаті його в непритомному стані доставили в лікарню, де він згодом помер.

Згідно з даними поліції, Флойд помер в результаті нещасного медичного випадку при взаємодії з поліцією. Всі четверо поліцейських, які брали участь у затриманні, були звільнені зі служби. Справу почало розслідувати ФБР.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE