Politerno > Україна і світ > Партія Порошенка вже закріпила відповідальних за областями на місцевих виборах

Партія Порошенка вже закріпила відповідальних за областями на місцевих виборах

  • 28 Травня, 2020
  • 1044 Переглядів
  • 0

Партія експрезидента Петра Порошенка “Європейська солідарність” наразі не визначилася із стратегією на місцевих виборах, але вже закріпила своїх нардепів за конкретними областями.

Про це йдеться у статті “Української правди” “Зробимо його разом. Як противники Зеленського готуються до реваншу”.

Автори зазначають, що більшість депутатів закріплені за якоюсь конкретною областю і відповідають за партійні результати там.

Так, за Полтавську область відповідає Ніна Южаніна, за Волинську – Андрій Парубій, за Київську – Вікторія Сюмар, за Прикарпаття – Микола Княжицький, за Харківську – Ірина Фріз, за Черкаську – Ірина Геращенко, за Одеську – Олексій Гончаренко. 

За словами співрозмовників УП у “ЄС”, депутати регулярно з’являються у своїх регіонах, проводять зустрічі з парторганізаціями і з елітами, займаються пошуком кадрів, які можуть скласти конкуренцію опонентам з інших партій.

У партії Порошенка наразі немає затвердженої стратегії до місцевих виборів. Її готують стратег попередніх кампаній Ігор Гринів і нардеп Сюмар.

“Польову” роботу партії координуватиме, скоріш за все, Сергій Березенко, який на президентських виборах був заступником керівника виборчого штабу п’ятого президента. 

Не змінилась і медійна команда партії “ЄС” – за спілкування зі ЗМІ відповідають прессекретар Порошенка Святослав Цеголко, спічрайтер і політтехнолог Олег Медведєв та Володимир Горковенко, який займається комунікаціями з центральними та регіональними медіа. 

У “ЄС” є велика проблема в Києві, де лідирує колишній соратник Порошенка Віталій Кличко. Тому перед партією стоїть дилема: підтримати Кличка чи висувати свого кандидата.  

Серед можливих варіантів звучать прізвища депутатів Ірини Геращенко, Михайла Забродського та Олексія Гончаренка.

Нагадаємо, в Україні не змінюватимуть дату проведення місцевих виборів, вони пройдуть 25 жовтня 2020 року, основні позиції Виборчого кодексу зберігаються.

Перед цим голова партії “СН” заявив, що чергові місцеві вибори 25 жовтня відбудуться попри карантин, а урізаного фінансування, про яке просить Кабмін, вистачить на їх проведення.

В Україні паралельно із завершенням першого етапу децентралізації парламент також готує жорстку партизацію місцевих виборів.

У той же час, громадська організація ОПОРА заявила, що депутатські фракції та групи на засадах прозорості та відкритості, із залученням зацікавлених сторін повинні оперативно сформувати першочергові зміни до Виборчого Кодексу України і уникнути потенційних ризиків для демократичних виборів.

Також стало відомо, що центральний передвиборчий штаб партії «Слуга народу» на місцевих виборах очолить глава парламентського комітету з цифрової трансформації від СН Михайло Крячко.

Партія “Слуга народу” збирається висувати своїх кандидатів на виборах мерів у всіх містах. 

Багатолітній керівник Тернопільської обласної організації партії ВО “Батьківщина” Василь Деревляний, попри прогнози та чутки в політичних колах Тернопільщини, продовжує виконувати обов’язки керівника обласного осередку політсили і поведе її на місцеві вибори.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE