Politerno > Україна і світ > “Системи охорони здоров’я в Україні немає”: Степанов про попередню владу (Відео)

“Системи охорони здоров’я в Україні немає”: Степанов про попередню владу (Відео)

  • 1 Червня, 2020
  • 993 Переглядів
  • 0

Очільник МОЗу Максим Степанов заявив про тиск на міністерство з боку медіа та попередників.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

“На посту міністра я уже 2 місяці, тож можу обґрунтовано стверджувати: системи охорони здоров’я в Україні немає…

Сьогодні інформаційне поле поділене на два табори. Один табір – адепти так званої “псевдореформи”, котрі мали абсолютну владу і майже чотири роки експериментували з українською медициною. З іншого боку – вітчизняні лікарі, медичні працівники всіх рівнів, які опинилися під загрозою звільнення.

Зараз ці так звані реформатори стали критиками будь-чого, аби тільки здіймати публічний галас, щоб відволікти українців від провалів своєї діяльності. Все, що вони здобули, – це загроза звільнення десятків тисяч медиків та закриття сотень лікарень, дефіцит ліків, медичного обладнання, відтік українських лікарів за кордон. Це результати їхніх напрацювань”, – заявив Степанов.

За його словами, наразі МОЗ має спільне бачення вирішення проблем охорони здоров’я з президентом і прем’єр-міністром: “Зараз міністерство разом з медиками, фахівцями, міжнародними організаціями працює над виправленням помилок, допущених 5 років тому ще при плануванні медреформи”.

Степанов заявив, що 3 роки попередня команда перекладала на Україну елементи досвіду зарубіжних країн, не враховуючи українських реалій.

Нагадаємо, на початку травня МОЗ підготувало постанову, якою планує повернутися до старих методів фінансування системи охорони здоров’я в Україні.

В рамках перегляду медичної реформи Міністерство охорони здоров’я розширить перелік безкоштовних послуг в лікарнях.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE