Politerno > Україна і світ > Для Зеленського “плівки Деркача” не є пріоритетом

Для Зеленського “плівки Деркача” не є пріоритетом

  • 1 Червня, 2020
  • 863 Переглядів
  • 0

“Плівки Деркача” не є пріоритетом, а Україна не прагне втручатися у внутрішньополітичну ситуацію в США. 

Про це президент України Володимир Зеленський розповів у інтерв’ю  британському виданню The Telegraph, яке він дав по Skype.

“Навіщо потрібно знову втягувати в це Україну?… Зараз ми користуємося двопартійною підтримкою в США – як в Конгресі, так і в Сенаті. У нас є підтримка президента. Ці записи не є пріоритетом,” – сказав Володимир Зеленський. 

Він підкреслив, що Україна не хоче впливати на внутрішньо- чи зовнішньополітичну ситуацію або ж процес виборів у будь-якій країні. “Ми незалежна держава. Сполучені Штати Америки – незалежна країна”, – констатував Зеленський.

Глава держави запевнив, що не має ніякого стосунку до розмови між Порошенком і Байденом.

“Послухайте, я нічого не знаю про деталі цієї угоди. І чи була це угода досягнута, чи вона взагалі існувала… Мене цікавить тільки те, як можна було підслухати, записати на плівку офіс президента України”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, 19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднивт аудіоматеріали, які можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

За словами Деркача, записи він отримав від журналістів-розслідувачів, а сам запис розмов нібито робив особисто Порошенко.

У Порошенка “плівки” назвали спробою вплинути на ставлення США до України, а сам Порошенко назвав аудіофайли фейком і звинуватив в організації провокації Ігоря Коломойського, Офіс президента і Росію.

Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк зобов’язав Офіс генерального прокурора розпочати справу щодо втручання колишнього віце-президента США Джо Байдена у діяльність ексгенпрокурора України Віктора Шокіна.

А президент Володимир Зеленський заявив, що покарання для його попередників, зокрема, Петра Порошенка, ще попереду.

У штабі Байдена плівки, де він нібито розмовляє з Порошенком, назвали відредагованою “діркою від бублика”, а в Трампа кажуть, що це лише “вершина айсберга”.

Безпековий комітет Сенату США, який контролюють республіканці, направить повістку в рамках розслідування щодо сина колишнього віце-президента Джо Байдена Хантера Байдена, згідно якої він повинен надати документи, що стосуються роботи в українській енергетичній компанії Burisma.

Державне бюро розслідувань відкрило првадження через прослуховування розмови експрезидента Петра Порошенка з ексвіцепрезидентом США Джозефом Байденом.

Колишні посли США в Україні, переважно з демократичного табору, заявили про спробу втягнути Україну в американські внутрішні справи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE