Politerno > Україна і світ > СБУ затримала двох осіб на хабарі за посаду голови Харківської ОДА (Відео)

СБУ затримала двох осіб на хабарі за посаду голови Харківської ОДА (Відео)

  • 2 Червня, 2020
  • 930 Переглядів
  • 0

СБУ затримала двох осіб, які намагалися продати посади голови Харківської ОДА та голови обласної податкової.

Про це повідомили у СБУ.

Чоловіків затримали у ресторані “Ла-Страда” безпосередньо під час отримання першої частини хабаря 150 тисяч доларів. Зловмисники представлялись посадовцями діючої влади та посилались на близькі зв’язки з керівниками Верховної ради, парламентських фракцій та міністрів.

“Раніше правоохоронці задокументували факт отримання зловмисниками від харків’янки 60 тисяч доларів. У таку суму вони оцінили “допомогу” в одержанні мандата народного депутата на довиборах у парламент”, – повідомили у СБУ.

Як розповів діючий голова Харківської ОДА Олексій Кучер, його посаду ділки оцінили в 1 млн доларів.

Наразі тривають обшуки в Харківській, Київській та Одеській областях за адресами проживання, місць роботи та орендованих приміщень фігурантів справи.

Нагадаємо, 25 травня Служба безпеки України, в рамках розслідування, пов’язаного з введенням в міському електротранспорті єдиного електронного квитка E-ticket, провела обшуки в Харківській міській раді. 

Також ми повідомляли, що СБУ розпочала кримінальні провадження проти шести компаній, які здійснювали несумлінні закупівлі під час пандемії та викрила масштабний збут через інтернет і мережу колл-центрів не сертифікованих біодобавок.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE