Politerno > Україна і світ > Правоохоронці розслідують корупцію в керівництві АРМА

Правоохоронці розслідують корупцію в керівництві АРМА

  • 4 Червня, 2020
  • 1515 Переглядів
  • 0

Т.в.о голови АРМА Віталій Сигидин
та заступник голови Володимир Павленко

Відносно керівництва Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) відкрито чотири кримінальні провадження через незаконні дії з майном і невиконання рішення суду.

Як повідомляє видання 368.media з посиланням на джерело в АРМА, мова йде, переважно, про скандал навколо іменних акцій ПАТ «Газтранзит», орієнтовною вартістю близько $ 24 млн.

За даними журналістів, посадові особи АРМА – т.в.о. голови КМДА Віталій Сигидин, заступники Володимир Павленко та Пилип Пронін, начальники міжрегіонального управління Володимир Орлов, управління правового забезпечення Володимир Рудніченко та управління менеджменту активів Вахтанг Бочорішвілі, стали фігурантами в кримінальних і адміністративних провадженнях.

Одна тільки Національна поліція 19.05.2020 внесла до єдиного реєстру досудових розслідувань чотири кримінальних справи № 12020000000000482 (ст. 191 КК), № 12020000000000483 (ст. 364 КК), № 12020000000000484 (ст. 382 КК) і № 12020000000000485 (ст. 388 КК).

ЗМІ нагадує, що посадові особи АРМА, НАК «Нафтогаз України», ТОВ «Нафтогаз Тепло» і АТ «Укртрансгаз» причетні до службових зловживань, які призвели до присвоєння і розтрати майна двох ТЕЦ в Львівській області та 16,65 тис. штук акцій АТ «Газтранзит». У зв’язку з цим, правоохоронні органи почали кримінальне розслідування проти чиновників АРМА.

Крім того, відкрито справу і з приводу тиску чиновників, із залученням сил ФБР і Інтерполу, з метою сприяння стороні приватного бізнес конфлікту в справі SKY MALL. Справу через незаконне сприяння окремим бізнесменам стати управителями активів «УМХ» і акцій АТ «Газтранзит». Допомогу українському бізнесменові Олександру Ярославському у встановленні контролю над активами групи компаній АІС і ФК «Металіст». Передачу під контроль партнера INTEGRITES Руслана Бернацького квартири екс-президента Януковича, вартістю 24 млн грн.

Нагадаємо, у вересні минулого року ми повідомляли, як Херсонський нафтоперевалочний комплекс, який раніше належав Сергію Курченку, Агентство з розшуку та менеджменту активів передало в управління невідомій компанії “Вествайт трейд”, яка має ознаки фіктивності.

А в червні стало відомо, що фірма “Скомпані”, яка перемогла тендер на управління арештованою резиденцією “Межигір’я”, вигадала історію своєї господарської діяльності.

Перед тим, у березні, Подільський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчих управління спецрозслідувань Генпрокуратури про передачу майна оточення судді-втікача, колишнього очільника Вищого господарського суду України часів Януковича Віктора Татькова до управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE